Πολυτεχνείο 2024: Τα δημόσια σχολεία γιορτάζουν την επέτειο και τα ιδιωτικά σχολεία αργούν!
Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Σχολεία δύο ταχυτήτων - Η μεγάλη διαφορά στον εορτασμό σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία

Εκδηλώσεις και εορτασμοί θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, σε όλα τα σχολεία της χώρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αύριο, οι μαθητές θα πάνε στα σχολεία χωρίς τις τσάντες τους, θα τηρηθεί το παρουσιολόγιο και έπειτα θα παρακολουθήσουν την εορταστική εκδήλωση του σχολείου τους.

Θα παρουσιαστούν αφιερώματα για το Πολυτεχνείο, ποιήματα, θεατρικά και μουσικά δρώμενα με κεντρικό άξονα τον αγώνα των φοιτητών ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Φέτος, η επέτειος του Πολυτεχνείου «πέφτει» την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και για τον λόγο αυτό οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 15 Νοεμβρίου (Παρασκευή), γεγονός που δημιουργεί το τελευταίο τριήμερο της χρονιάς για τους μαθητές πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Σχολεία δύο ταχυτήτων

Πάντως, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου φαίνεται να κινούνται σε δύο διαφορετικές ταχύτητες για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

Στα δημόσια σχολεία, η γιορτή θα τελεστεί υποχρεωτικά την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με τους μαθητές να αποχωρούν μετά το πέρας των εκδηλώσεων και να μην υλοποιείται το ολοήμερο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά.

Ωστόσο, σε πολλά ιδιωτικά σχολεία αποφεύγεται οποιαδήποτε αφιερωματική εκδήλωση για το Πολυτεχνείο και τα μηνύματά του, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ.

Κάποια ιδιωτικά σχολεία διαφοροποιούνται στον εορτασμό του Πολυτεχνείου με αρκετά να κάνουν σήμερα δίωρη γιορτή στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος και αύριο οι μαθητές τους θα καθίσουν σπίτι, απολαμβάνοντας μια εξτρά μέρα ανάπαυλας, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις σχολείων που δεν θα κάνουν καμία απολύτως εκδήλωση και οι μαθητές απλά δεν θα πάνε σχολείο αύριο.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στα ιδιωτικά σχολεία υπάρχει το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία και της μεγάλης απόστασης του σχολείου από τα σπίτια πολλών παιδιών. Για το λόγο αυτό μπορεί να προγραμματιστεί, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, φύλαξη ή άλλες δημιουργικές δραστηριότητες, σχετιζόμενες με την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα ζητήματα δημοκρατίας, τον κίνδυνο του αναδυόμενου φασισμού και ρατσισμού κ.λπ. Υπάρχει μεγάλος πλούτος εκπαιδευτικού υλικού που επαρκεί για να καλυφθεί μια σχολική ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαγορεύεται να πραγματοποιηθούν μαθήματα! 

Για το λόγο αυτό καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να καταγγείλουν στην Ομοσπονδία κάθε προσπάθεια υποβάθμισης ή μη πραγματοποίησης των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και παραβίασης της νομοθεσίας, ώστε αυτές να προωθηθούν στις αρμόδιες εποπτικές αρχές.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
Περίπου 108 μόνιμες θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού προετοιμάζονται, ενώ προηγείται η μεγάλη προκήρυξη για χιλιάδες διορισμούς
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
πιστοριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Νέες ισορροπίες στο ΝΑΤΟ και κάλεσμα του Βερολίνου για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης – Τι δηλώνει ο Μπόρις Πιστόριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Ο νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027 της ΔΥΠΑ φέρνει αλλαγές στην αξιοποίηση του voucher από 300.000 δικαιούχους
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 300.000 επιταγές – Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία