Σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθ. Πετραλιάς, αναφέρεται για τα ΑΣΕΙ και τα ΑΣΣΥ.
Συγκεκριμένα, τονίζει πώς «Η μισθολογική εξέλιξη και κατάταξη των μαθητών των Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων (παρ. 6, περ. α΄) καθώς και των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας (παρ. 6, περ. β΄), ο μισθός των μαθητών των Α.Σ.Ε.Ι. και των Α.Σ.Σ.Υ. κυμαίνεται σε επίπεδα χαμηλότερα από τον μισθό των μαθητών των Σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας».
Επιπλέον συμπληρώνει πως: «Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ετήσιου Προϋπολογισμού και τα εκάστοτε υφιστάμενα δημοσιονομικά περιθώρια του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές
Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom