Thumbnail
Μεροληπτικές πρακτικές εις βάρος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής – Διαμαρτυρίες από τον Σύλλογο ΣΑΚΕΑ

Αυξημένες διαμαρτυρίες από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής δέχεται φέτος ο Σύλλογος Αναπληρωτών Καθηγητών Ειδικής Αγωγής (ΣΑΚΕΑ), αναδεικνύοντας μεροληπτικές πρακτικές που ασκούνται από ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εις βάρος τους. Σύμφωνα με το σύλλογο, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που προσλήφθηκαν στην Α' φάση δεν έχουν δικαίωμα επανατοποθέτησης στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, σε αντίθεση με τους εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης.

Τα περιστατικά δεν περιορίζονται μόνο στις τοποθετήσεις. Σύμφωνα με τον ΣΑΚΕΑ, οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής καλούνται συχνά να εκτελούν καθήκοντα εκτός της ειδικότητάς τους, όπως η επιτήρηση μαθητών ή η κάλυψη κενών σε άλλα αντικείμενα, γεγονός που δεν συνάδει με τις αρμοδιότητες και τη συνεισφορά τους στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, γίνονται αποδέκτες υποτιμητικών χαρακτηρισμών, όπως «η κοπέλα που προσέχει τον Γιώργο», υποβαθμίζοντας την επιστημονική αξία και την επαγγελματική θέση τους.

Ο σύλλογος τονίζει ότι οι εν λόγω διακρίσεις υπονομεύουν την ενταξιακή προοπτική της εκπαίδευσης, καθώς και τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών. Ζητά άμεση παρέμβαση από το Υπουργείο Παιδείας και τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, με στόχο τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τομέα.

«Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής δεν είναι ‘δεύτερης κατηγορίας εκπαιδευτικοί’ και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα αντιληπτό», σημειώνει ο ΣΑΚΕΑ, τονίζοντας την ανάγκη για άμεση εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και σεβασμού στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής.

Η έκκληση του συλλόγου έρχεται να υπενθυμίσει τη σημασία της ισότιμης μεταχείρισης στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς η διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στους εκπαιδευτικούς επηρεάζει άμεσα την ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών και ενισχύει τη συνολική λειτουργία του συστήματος.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλοιο
Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα ταχυπλόων στη Νεβάδα: Σκάφος που έτρεχε με 320χλμ/ώρα εκτοξεύτηκε στον αέρα
Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα με ταχύπλοα σε λίμνη
Σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα ταχυπλόων στη Νεβάδα: Σκάφος που έτρεχε με 320χλμ/ώρα εκτοξεύτηκε στον αέρα
mathitria
Προβλήματα πριν καν ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά – Αντί για νέο τμήμα, ζητούν μεταφορά μαθητών σε άλλο σχολείο
Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο
Προβλήματα πριν καν ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά – Αντί για νέο τμήμα, ζητούν μεταφορά μαθητών σε άλλο σχολείο
trump
Ο Τραμπ στοχοποιεί τους μετανάστες – Αφίσες της ντροπής στον Λευκό Οίκο
Αφίσες με άτομα που παρουσιάζονται ως συλληφθέντες παράτυποι μετανάστες εκτίθενται έξω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον
Ο Τραμπ στοχοποιεί τους μετανάστες – Αφίσες της ντροπής στον Λευκό Οίκο
karabelias
Χαμός στον ΙΑΝΟ: Παρέμβαση ΜΑΤ σε εκδήλωση με τον Γιώργο Καραμπελιά για τα Τέμπη (βιντεο)
Έγκλημα Τέμπη: Ο Καραμπελιάς μίλησε για «τυμβωρυχία» και ήρθαν ΜΑΤ για διώξουν τους διαμαρτυρόμενους
Χαμός στον ΙΑΝΟ: Παρέμβαση ΜΑΤ σε εκδήλωση με τον Γιώργο Καραμπελιά για τα Τέμπη (βιντεο)