Thumbnail
«Η Κυβέρνηση όχι μόνο απέκλεισε αλλά και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου στους 9 μήνες στις αναπληρώτριες μητέρες»

«Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε στη Βουλή, χωρίς αιδώ, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προτίθεται να κάνει καμία επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου στους 9 μήνες για τις αναπληρώτριες μητέρες ή να προχωρήσει στην θέσπιση ειδικής αναρρωτικής άδειας λόγω προβλημάτων κύησης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

«Τελικά αποδείχτηκε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο απέκλεισε αλλά και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου στους 9 μήνες στις αναπληρώτριες μητέρες» προσθέτει.

Τέλος το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών καλεί όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση για το ζήτημα και τη ΔΟΕ να αναδείξει την αναλγησία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών

Κοροϊδία και εμπαιγμός από την Κυβέρνηση για την άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες μητέρες

Η Υφυπουργός Παιδείας, κα. Ζέττα Μακρή, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου δήλωσε στη Βουλή, χωρίς αιδώ, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν προτίθεται να κάνει καμία επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου στους 9 μήνες για τις αναπληρώτριες μητέρες ή να προχωρήσει στην θέσπιση ειδικής αναρρωτικής άδειας λόγω προβλημάτων κύησης. Η κυνική αυτή ομολογία έρχεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις περιχαρείς δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στις 20 Απριλίου 2024 από το Tik Tok ότι «όλες οι μανούλες ανεξαρτήτως πού εργάζονται λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες», αλλά και από τις μεταγενέστερες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του Υπουργού Παιδείας ότι το ζήτημα εξετάζεται και θα βρεθεί λύση.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η Κυβέρνηση όχι μόνο απέκλεισε αλλά και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την επέκταση της άδειας ανατροφής τέκνου στους 9 μήνες στις αναπληρώτριες μητέρες. Κι όλα αυτά, παρά την προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλη του 2024 προς στην Ελλάδα με την οποία ζητά να αρθούν οι διακρίσεις στην άδεια μητρότητας και την αναρρωτική άδεια ανάμεσα σε μόνιμες και αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς.

Από τη δική μας πλευρά, ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε., θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα, θεσμικά, συνδικαλιστικά και κινηματικά, για την πλήρη εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε:

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση για άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες μητέρες

Τη ΔΟΕ να αναδείξει την αναλγησία και τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης απέναντι σ’ αυτή την ευαίσθητη και πολύπαθη κατηγορία της εκπαιδευτικής κοινότητας και να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
κεραμ
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Τα ευρήματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των επιστημόνων - Συμμετρία, επανάληψη και γεωμετρική λογική
Μια νέα επιστημονική μελέτη αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη εξέλιξη - Προϋπήρξε η ανάπτυξη μαθηματικής σκέψης από τη γλώσσα;
Χιόνια στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα
Παγετός μέχρι την Τρίτη και μετά απότομη ανατροπή με ισχυρά φαινόμενα – Χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα, στο «κόκκινο» η Αττική
Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Η πιο δύσκολη μέρα για την Αθήνα