μπούλινγκ
Θα ελεγχθεί πειθαρχικά οτιδήποτε συνέβη και αντιβαίνει στον σχολικό κανονισμό. Ανάμεσα τους το κάπνισμα των μαθητών στη σχολική αυλή παρουσία εκπαιδευτικών, όπως και η ρίψη πέτρας σε τηλεοπτικό συνεργείο.

Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώθηκε προ ολίγου σχετικά με  το περιστατικό ενδοσχολικής βίας που σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Νέα Ιωνίας σε βάρος 12χρονου, ο οποίος  έπεσε θύμα bullying από μεγαλύτερους σε ηλικία συμμαθητές του που τον έκλεισαν σε φρεάτιο.

Θα ερευνηθούν τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών και του Διευθυντή ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την επιβολή παιδαγωγικών μέτρων στους μαθητές που άσκησαν βία, όπως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας, όπως ο 12χρονος κατήγγειλε στις Αρχές, τον πλησίασε ένας 14χρονος μαζί με την παρέα του στην αυλή του σχολείου. Τότε, είπαν στον νεαρότερο πως μέσα σε ένα φρεάτιο του υπήρχαν 5 ευρώ και τον δελέασαν για να μπει και να το πιάσει. Όταν τον έπεισαν και ο 12χρονος μπήκε στο φρεάτιο, εκείνοι τον εγκλώβισαν κλείνοντας το καπάκι. Εκείνη την ώρα, στο προαύλιο ήταν δύο καθηγήτριες που όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, τον απεγκλώβισαν άμεσα. Μετά την καταγγελία στο τμήμα από τον 12χρονο και τον πατέρα του, οι καθηγήτριες συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ η διευθύντρια του σχολείου αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε.

Προ ολίγου το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξής:

Παράλληλα με την ποινική διαδικασία, δρομολογήθηκαν άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι ακόλουθες διαδικασίες :

-Ήδη από χτες, 6 Νοεμβρίου, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να αποδοθούν τυχόν ευθύνες στη Διεύθυνση του σχολείου όπως και στους εκπαιδευτικούς που φέρονται να ήταν παρόντες στο περιστατικό.

-Θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την επιβολή παιδαγωγικών μέτρων στους μαθητές που άσκησαν βία. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα οι εν λόγω μαθητές να μετακινηθούν ξεχωριστά σε σχολεία, εκτός του δήμου στον οποίο φοιτούσαν.

-Ο μαθητής που υπέστη την κακοποίηση και ο αδελφός του θα έχουν ψυχολογική υποστήριξη για όσο χρόνο χρειαστεί.

-Θα ελεγχθεί πειθαρχικά οτιδήποτε συνέβη και αντιβαίνει στον σχολικό κανονισμό. Ανάμεσα τους το κάπνισμα των μαθητών στη σχολική αυλή παρουσία εκπαιδευτικών, όπως και η ρίψη πέτρας σε τηλεοπτικό συνεργείο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωμαγνητική καταιγίδα
Γεωμαγνητική καταιγίδα G4 κατευθύνεται προς τη Γη – Το Βόρειο Σέλας φώτισε τον ουρανό του Τέξας
Εντυπωσιακό θέαμα πριν από μια ισχυρή ηλιακή διαταραχή που μπορεί να επηρεάσει δίκτυα ενέργειας και επικοινωνιών
Γεωμαγνητική καταιγίδα G4 κατευθύνεται προς τη Γη – Το Βόρειο Σέλας φώτισε τον ουρανό του Τέξας
neoianthripoi_0.jpg
Gen Z στην Ελλάδα: Μια γενιά με δεξιότητες και αξίες που χάνει την ελπίδα της
Έρευνα ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Η Gen Z έχει δεξιότητες, αλλά η εκπαίδευση που λαμβάνει την αφήνει χωρίς προοπτική - 7 στους 10 θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό
Gen Z στην Ελλάδα: Μια γενιά με δεξιότητες και αξίες που χάνει την ελπίδα της
xamogelo-toy-paidioy.jpg
Συναγερμός για την εξαφάνιση της 17χρονης Μαρίας Ιουλίας στο κέντρο της Αθήνας
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε Missing Alert για τη νεαρή, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το βράδυ της Κυριακής – Κίνδυνος για τη ζωή της
Συναγερμός για την εξαφάνιση της 17χρονης Μαρίας Ιουλίας στο κέντρο της Αθήνας