Thumbnail
Ενημερωτικό αιρετών ΔΑΚΕ 11ης συνεδρίασης ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, 6 Νοεμβρίου

Ενημέρωση απέστειλαν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός) και Θεόδωρος Μπίρμπας (αναπληρωματικός αιρετός), σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν στην 11η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

Σας ενημερώνουμε πως έγινε στις 6 Νοεμβρίου η 11η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής και η 21η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο υπηρεσιακό Συμβούλιο με τα εξής θέματα:

Θέμα 1ο: Απαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους.

Στη σημερινή συνεδρίαση  εξετάστηκαν 5 αιτήματα. Έγιναν αποδεκτά 3 με ψήφους 5-0,απορρίφθηκε ένα με ψήφους 4-1 και αναβλήθηκαν δύο για την επόμενη συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής ,ώστε να υπάρξει καλύτερη διερεύνηση.                                                

Θέμα 2ο: Απόδοση 2ης ειδικότητας.

Κατατέθηκε ένα αίτημα και ικανοποιήθηκε ομόφωνα με ψήφους 5-0.

Θέμα 3ο:Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατατέθηκαν δύο αιτήματα και έγιναν ομόφωνα αποδεκτά και τα δύο.

Θέμα 4ο: Διακοπή άδειας άνευ αποδοχών.

Κατατέθηκαν δύο αιτήματα και ικανοποιήθηκε το πρώτο, αφού πληρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου. Το δεύτερο αίτημα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και αναβλήθηκε για περαιτέρω τεκμηρίωση.

Θέμα 5ο:Υπηρεσιακή άδεια σε εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο θέμα αναβλήθηκε για να προσκομιστούν τα απαραίτητα παραστατικά.

Θέμα 6ο:Άσκηση ιδιωτικού έργου σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από τα εννέα αιτήματα που κατατέθηκαν απορρίφθηκαν τα οκτώ, γιατί οι ώρες άσκησης του ιδιωτικού έργου δεν ήταν ανεξάρτητες των υπηρεσιακών υποχρεώσεων των συναδέλφων.

Ένα αίτημα εγκρίθηκε, γιατί οι ώρες άσκησης του ιδιωτικού έργου ήταν ανεξάρτητες των υπηρεσιακών υποχρεώσεων του συναδέλφου.

ΘΕΜΑ 7ο. Εξέταση συνάφειας διδακτορικού μόνιμου εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε ΚΕΔΑΣΥ της Αττικής.

Υπενθυμίζοντας σε όλα τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, την πάγια θέση των Αιρετών της ΔΑΚΕ για τη στήριξη της οικονομικής αναβάθμισης όλων των συναδέλφων, μονίμων και αναπληρωτών χωρίς αυστηρότητα, ψήφισα θετικά και η συνάφεια αναγνωρίστηκε ομόφωνα με ψήφους 5-0.

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

Έχοντας σε κάθε συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ, μονίμως, παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον απίστευτο αριθμό των 133 παραιτήσεων στελεχών εκπαίδευσης -που έγιναν αποδεκτές -μέσα στην περσινή χρονιά, σε συνδυασμό με τις 169 άδειες άνευ αποδοχών που πήραν συνάδελφοι αναζητώντας εργασιακή στέγη σε άλλους επαγγελματικούς χώρους (ακόμα και στο εξωτερικό),αρχίσαμε τη νέα χρονιά με 16 παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης και 8 άδειες άνευ αποδοχών.

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθεί το Υ.ΠΑΙ.ΘΑ την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με την εφαρμοζόμενη πολιτική του στην εκπαίδευση μετά και τις τελευταίες συμπτύξεις τμημάτων.

Με τις συνεχιζόμενες παραιτήσεις στελεχών εκπαίδευσης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εποχή που σε πολλές σχολικές μονάδες δεν θα επιθυμεί κανείς να αναλάβει θέση ευθύνης.

Χρήστος Τρανός (τακτικός Αιρετός)

Θεόδωρος Μπίρμπας(αναπληρωματικός Αιρετός)

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ionio_panepistimio.jpg
Επίσημη επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιρλανδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προοπτικές συνεργασίας για ανταλλαγές φοιτητών, τόσο μέσω του προγράμματος Erasmus όσο και μέσω διεθνών ή διακρατικών...
Επίσημη επίσκεψη της Πρέσβεως της Ιρλανδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
εκφε
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 21 σχολεία του Νομού, με περισσότερους από 220 μαθητές
Μια Γιορτή των Φυσικών Επιστημών από μαθητές: 17 Χρόνια Καινοτομίας από το Ε.Κ.Φ.Ε. Καρδίτσας