Πιερρακάκης
Οι καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές για τη συμπερίληψη των ΑμΕΑ - Τι είπαν Πιερρακάκης, Ζαχαράκη, Τασούλας

Ανάρτηση στα social media έκανε ο υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση, την τέχνη, τον αθλητισμό και, ευρύτερα, στην κοινωνία.

 «Η σημερινή συνεδρίαση είναι για όλους μας πυξίδα: μια πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για όσα πρέπει να κατακτήσουμε. Αξιοποιώντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες και αναδεικνύοντας καινοτόμες ιδέες επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μια πιο ισχυρή και πιο ανοιχτή κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε καινοτόμες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της συμπερίληψης των Ατόμων με Αναπηρία στην εκπαίδευση, την τέχνη, τον αθλητισμό και, ευρύτερα, στην κοινωνία.

Αυτή είναι η τεχνολογία που θέλουμε: η τεχνολογία που είναι εξαρχής συμπεριληπτική, που υπηρετεί πραγματικές ανάγκες, που ενδυναμώνει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, που προάγει την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε δραστηριότητα.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι για όλους μας πυξίδα: μια πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για όσα πρέπει να κατακτήσουμε. Αξιοποιώντας τις αναδυόμενες τεχνολογίες και αναδεικνύοντας καινοτόμες ιδέες επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μια πιο ισχυρή και πιο ανοιχτή κοινωνία.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που μας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους. Η δράση τους αποτελεί παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

Συγχαρητήρια επίσης στον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας Στράτος Σιμόπουλος - Stratos Simopoulos για την εξαιρετική πρωτοβουλία, η οποία υλοποιήθηκε από κοινού με τις Διαρκείς Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΡΙΖΑ ΦΛΩΡΑΤΟΥ
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
Πατρινή, με έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, αναλαμβάνει τον πιο εμβληματικό ρόλο του θεσμού
Ποια είναι η Μαρίζα Φλωράτου που στέφεται Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2026
κληρονομικο
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
Το Δημόσιο δεν δικαιούται να επιβάλει φόρο σε ποσά κοινού λογαριασμού μετά τον θάνατο συγκαταθέτη, εφόσον προβλέπεται ρήτρα αυτόματης περιέλευσης...
Χωρίς φόρο κληρονομιάς οι καταθέσεις σε γνήσιους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς – Απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών
νηπιαγωγος
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια
Μια νηπιαγωγός επέλεξε να έχει δίπλα της τους μαθητές της στον γάμο της, χαρίζοντας στη τελετή μοναδικές στιγμές συγκίνησης και χαράς.
Γάμος γεμάτος παιδικά χαμόγελα στην Κομοτηνή: Νηπιαγωγός παντρεύτηκε με 20 μαθητές της παρανυφάκια