Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Δυο σημαντικές δράσεις που  προωθούν με διαφορετικό τρόπο την χρηματοοικονομική γνώση από το Δημοτικό, η οποία δεν θα πρέπει να αποτελεί προνόμιο των λίγων, αλλά απαραίτητη δεξιότητα όλων των παιδιών, ανέλαβε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Η πρώτη δράση αφορά στους/στις μαθητές/μαθήτριες και στην αναβίωση της Ημέρας της Αποταμίευσης. Η δεύτερη δράση αφορά στους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρηματοοικονομικής κατάρτισης, με τίτλο «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση».

Η ανακοίνωση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς αφουγκράζεται το δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας στο δύσκολο και απαιτητικό σύγχρονο αλλά ιδιαίτερα στο μελλοντικό οικονομικό περιβάλλον.

Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας πέρασε μια πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά οικονομική κρίση που έπληξε σε μόνιμη βάση κυρίως τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Όμως αυτούς που έπληξε πιο πολύ από όλους είναι οι νέοι μας, οι οποίοι καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν έναν ταχύτατα μεταβαλλόμενο κόσμο, με προκλήσεις όπως η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) και τα επαγγέλματα που αυτή αναμένεται να καταργήσει, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του κόστους της που εκείνοι θα κληθούν θα πληρώσουν, η υπερχρέωση για την δημιουργία της οποίας όμως εκείνοι δεν δανείστηκαν, καθώς επίσης και οι ιδιαίτερα χαμηλοί μισθοί με τους οποίους δύσκολα θα μπορούν να επιβιώσουν στο μέλλον με αξιοπρέπεια.

Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ανέλαβε δυο σημαντικές δράσεις, στις οποίες σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά καθώς προωθούν με διαφορετικό τρόπο την χρηματοοικονομική γνώση από το Δημοτικό, η οποία δεν θα πρέπει να αποτελεί προνόμιο των λίγων, αλλά απαραίτητη δεξιότητα όλων των παιδιών.

Η πρώτη δράση αφορά στους/στις μαθητές/μαθήτριες και στην αναβίωση της Ημέρας της Αποταμίευσης. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος, έδωσαν την αιγίδα τους για την υλοποίηση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αποταμίευσης, μίας δράσης που ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, έπειτα από θετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αποκλειστικός φορέας διοργάνωσης και υλοποίησης της δράσης αυτής είναι το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Πρόεδρος και Ιδρυτής του οποίου είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου μας, Νικόλαος Δ. Φίλιππας.

Η δεύτερη δράση αφορά στους εκπαιδευτικούς και συγκεκριμένα σε ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα χρηματοοικονομικής κατάρτισης, με τίτλο «Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός και Αποταμίευση». Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και προσφέρεται δωρεάν, αφού το Πανεπιστήμιο έχει εξασφαλίσει για την υλοποίησή του μια χορηγία από έναν μεγάλο Χρηματοπιστωτικό Οργανισμό.

Ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σας προτρέπω να συμμετάσχετε ενεργά στις δυο αυτές πρωτοποριακές δράσεις, ενώ παράλληλα θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς θα είναι αρωγός στις άοκνες προσπάθειές σας για μια καλύτερη και υψηλότερης ποιότητας εκπαίδευση για τα παιδιά μας.

Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τάκης Ρουμπής
Αμοιβαίες μεταθέσεις στην Α΄ Αθήνας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Όλες οι προϋποθέσεις, οι εξαιρέσεις για τους υπεράριθμους και η προθεσμία της 8ης Μαΐου – Ο αιρετός Τάκης Ρουμπής ενημερώνει μέσω του alfavita
Αμοιβαίες μεταθέσεις στην Α΄ Αθήνας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
 Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
Χρυσοχοΐδης: 100–120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία – 19.500 υποθέσεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη το 2025
Χρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ λαμβάνει έως 120 καταγγελίες καθημερινά για ενδοοικογενειακή βία
δουκας
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»
«Η Αθήνα δεν μπορεί να λειτουργεί σαν ένα τεράστιο ξενοδοχείο» – «Βόμβα» ο υπερτουρισμός για τον Δήμαρχο Αθηναίων
Χάρης Δούκας στην Guardian: «Θα σταματήσουμε όλες τις τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα»