ekpaideytikoi
«Έχουμε μια πρωτοφανή επίθεση με τις διώξεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο απολύσεων στην εκπαίδευση μετά το 1974 για συνδικαλιστικούς λόγους».

Ένταση επικράτησε κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από την Α’ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης σήμερα το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, όταν οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να μπουν εντός του κτιρίου, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ τούς εμπόδισαν, προκαλώντας τη διαμαρτυρία τους. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κατά των πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών, αλλά και για τους νεοδιόριστους.

Η πρόεδρος της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Γιάννα Λαθήρα, επεσήμανε στην Karfitsa χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια πρωτοφανή επίθεση με τις διώξεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα βρεθεί μπροστά στο ενδεχόμενο απολύσεων στην εκπαίδευση μετά το 1974 για συνδικαλιστικούς λόγους».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για τρία σοβαρά ζητήματα. Βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες διώξεων σε επτά συναδέλφους μας, μέλη της Δ’ ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή της ΕΛΜΕ για μέντορες συντονιστές. Καταθέσαν έγγραφες εξηγήσεις. Ζητάμε από τη διευθύντρια εκπαίδευσης το θέμα να σταματήσει εδώ και να μπουν στο αρχείο οι διαδικασίες. Δεύτερο ζήτημα είναι αυτό της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων. Δεν είναι μόνο οι συλλογικές αιτήσεις που θέλουμε συμπληρωματικά να καταθέσουμε αλλά να πάρει άμεσα θέση το ΠΥΣΔΕ ανατολικής Θεσσαλονίκης και να μας απαντήσει τι θα κάνει και αν θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συναδέλφων και στην έκδοση διαπιστωτικών πράξεων. Τρίτο ζήτημα είναι τα χιλιάδες ακάλυπτα κενά, οι συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων και τα υπερπληθή τμήματα που θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία της κάλυψης όλων των κενών τώρα. Να εγκριθούν τα ολιγομελή τμήματα».

Ενώ ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Νίκος Αβραμίδης, υπογράμμισε, μιλώντας για τους νεοδιόριστους στην Karfitsa: «Ζητούμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων από το 2020 που διορίστηκαν και έκλεισαν ήδη τα δύο χρόνια. Με βάση τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα έπρεπε να μονιμοποιηθούν». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Απολύθηκε αναπληρωτής με Airbnb στο όνομά του - Γιατί θεωρήθηκε «έμπορος»

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μουσική
Κινητοποίηση Μουσικών Σχολείων: Στο πλευρό των μαθητών και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου για υποδομές, χρηματοδότηση και εκπαιδευτικά δικαιώματα
Κινητοποίηση Μουσικών Σχολείων: Στο πλευρό των μαθητών και η ΕΛΜΕ Κέρκυρας