makri new
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Μέχρι τώρα έχουν προσληφθεί συνολικά 37.701 αναπληρωτές

Έλλειψη ενδιαφέροντος από τους εντεταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς εκδηλώθηκε στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών με αποτέλεσμα να μη μπορέσουν να καλυφθούν 483 κενές θέσεις στη γενική εκπαίδευση και στις δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Αυτό ανέφερε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας κ.Ζέττα Μακρή στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ.Ι.Δελή σχετικά με τα κενά στα σχολεία. Ο βουλευτής ρωτούσε το ΥΠΑΙΘΑ «τι θα κάνετε έτσι ώστε άμεσα να καλυφθούν αυτά τα κενά με την προκήρυξη της τρίτης φάσης των προσλήψεων των αναπληρωτών, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι επιτέλους και να ανακληθούν βεβαίως όλες οι αποφάσεις συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων»

Οπως ανέφερε η υφυπουργός, πάντοτε υπάρχουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες άλλες φορές για λόγο σοβαρό αλλά ευχάριστο, όπως είναι η εγκυμοσύνη, άλλες φορές για λόγους ασθένειας.

«Άρα, λοιπόν τα κενά υπάρχουν. Θα υπάρχουν πάντοτε σε μια ζωντανή διαδικασία όπως είναι η εκπαίδευση και γι’ αυτό προσλαμβάνονται οι αναπληρωτές: 32.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μέχρι τώρα, κύριε συνάδελφε, 22.850 στην πρωτοβάθμια, 9.105 στη δευτεροβάθμια και 5.701 αναπληρωτές μέλη ειδικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, σύνολο 37.701 αναπληρωτές»

Ερχεται νέα ειδική προκήρυξη και τοπική πρόσκληση

Και η κ.Μακρή πρόσθεσε: 

«Στη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών υπήρξε έλλειψη ενδιαφέροντος από τους εντεταγμένους στους πίνακες του ΑΣΕΠ υποψήφιους εκπαιδευτικούς και δεν κατέστη δυνατόν, κύριε συνάδελφε, να καλυφθούν 483 κενές θέσεις στη γενική εκπαίδευση και στις δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Δηλαδή, ενώ υπήρχαν πιστώσεις για σχεδόν 10.000 διορισμούς πραγματοποιήθηκαν 8.763. Για τις υπόλοιπες θέσεις δεν βρέθηκαν υποψήφιοι. Από αυτές τις θέσεις 350 αφορούσαν δασκάλους γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Θα κινηθεί, λοιπόν, για την πλήρωση των κενών αυτών η διαδικασία έκδοσης ειδικής προκήρυξης κάλυψης κενών σε σχολικές μονάδες. Για τα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού τρέχει ήδη ειδική προκήρυξη για 365 κενά νοσηλευτών και εργασιοθεραπευτών. Έχουν ήδη καλυφθεί 162 θέσεις. Για τις υπόλοιπες δεν βρέθηκε κανένας υποψήφιος. Γι’ αυτό θα εξετάσουμε στο προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα- τη δυνατότητα έκδοσης και τοπικής πρόσκλησης για να καλυφθούν οι υπόλοιπες ανάγκες, όπως καταγράφονται από το Υπουργείο, όπως ανταποκρινόμαστε με την ταχύτερη δυνατή διαδικασία»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
Περίπου 108 μόνιμες θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού προετοιμάζονται, ενώ προηγείται η μεγάλη προκήρυξη για χιλιάδες διορισμούς
ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για εξειδικευμένους επιστήμονες – Στον «αέρα» η τρίτη φάση του γραπτού διαγωνισμού
πιστοριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Νέες ισορροπίες στο ΝΑΤΟ και κάλεσμα του Βερολίνου για ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης – Τι δηλώνει ο Μπόρις Πιστόριους
Γερμανία: Μετά την απόσυρση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών, στο επίκεντρο η ευρωπαϊκή άμυνα
Ο νέος Κοινωνικός Τουρισμός 2026-2027 της ΔΥΠΑ φέρνει αλλαγές στην αξιοποίηση του voucher από 300.000 δικαιούχους
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία
Ισχυρό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με 300.000 επιταγές – Τελευταία ευκαιρία για υποβολή αιτήσεων έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής
Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Πάνω από 340.000 αιτήσεις – Εκπνέει αύριο η προθεσμία