PIERRAKAKIS
Θέμα της φετινής Συνόδου είναι «Το Μέλλον της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης» - Τι θα αναδείξει ο υπουργός Παιδείας

Στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ, με θέμα «Το Μέλλον της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης», θα προεδρεύσει για δεύτερη φορά ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης.

Αναλυτικότερα, η διήμερη Σύνοδος Παγκόσμιας Στρατηγικής θα διεξαχθεί στην έδρα του Οργανισμού, στο Παρίσι, στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως η πρώτη φορά που ο Κ. Πιερρακάκης προήδρευσε σε Σύνοδο Παγκόσμιας Στρατηγικής, ήταν το 2021 με την ιδιότητα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Θέμα της φετινής Συνόδου είναι «Το Μέλλον της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)» και οι εργασίες της θα εστιαστούν στις ραγδαίες αλλαγές που οι τεχνολογίες της ΤΝ επιφέρουν στις οικονομίες και κοινωνίες, αναζητώντας στρατηγικές συγκλίσεις στην παγκόσμια διακυβέρνηση της ΤΝ, καθώς επίσης και στον ρόλο του ΟΟΣΑ σε αυτό το πολυμερές οικοσύστημα.
 
Στη φετινή Σύνοδο θα συμμετάσχει αριθμός ρεκόρ 50 χωρών, συμπεριλαμβανομένων των μελών του Οργανισού, 8 υποψήφιες προς ένταξη στον ΟΟΣΑ χώρες (Βουλγαρία, Κροατία, Ρουμανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Περού, Ινδονησία, Ταϊλάνδη), καθώς και όλες οι χώρες-μέλη του Global Partnership on AI (GPAI), δηλαδή επιπλέον Ινδία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σενεγάλη.

  • Ο κ. Πιερρακάκης, ως πρόεδρος της Συνόδου, αναμένεται να αναδείξει τη σημασία υιοθέτησης διεθνών κανόνων για την ανάπτυξη της ΤΝ, στη βάση των αρχών του ΟΟΣΑ. 
  • Επιπλέον, με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας, θα εστιάσει στο είδος και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που προετοιμάζει τις νέες γενιές για έναν απαιτητικό κόσμο προηγμένων τεχνολογιών παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην ελληνική αποστολή στον ΟΟΣΑ, πέραν του κ. Πιερρακάκη, μετέχουν, επίσης, ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού της Κυβέρνησης, Γιάννης Μαστρογεωργίου.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ετήσιο τσεκάπ: Οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αναβάλλουμε

Πορτοκαλί φανάρι: Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και εντός του ΝΑΤΟ, καθώς αμφισβητούν υφιστάμενες γεωπολιτικές ισορροπίες
Απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία: «Αν δεν κάνουμε κάτι θα το καταλάβει η Ρωσία ή η Κίνα»
agios savvas
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας
Δίκη στις 3 Φεβρουαρίου για συνδικαλιστική δράση στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»
Στο εδώλιο η πρόεδρος των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα» για την απεργία της καθαριότητας
μιτσοτ
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)
Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπλήρωση 10 ετών στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτησή Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ: «Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα» (Βίντεο)
λιμαν
Μήλος: Δύο πλοία δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμάνι λόγω ανέμων - Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες
Συνολικά 1.641 επιβάτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με απρόβλεπτες καθυστερήσεις, όταν δύο μεγάλα επιβατηγά πλοία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το λιμάνι
Μήλος: Δύο πλοία δεν μπόρεσαν να δέσουν στο λιμάνι λόγω ανέμων - Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες