olme kede
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ και ΚΕΔΕ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΟΛΜΕ και της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, βασικά ζητήματα ήταν το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, η ανάγκη για επαναφορά των σχολικών επιτροπών, καθώς και η άμεση καταγραφή των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων.

Η δημοσίευση

«Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ.

Η ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά συνεχίζει όπως και στο παρελθόν να διεκδικεί για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (αναπληρωτές, νεοδιόριστους και μόνιμους) με συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στα σημεία που επικεντρώθηκε η παρέμβαση μας ήταν:

- Η πλήρη Εφαρμογή του νόμου 4483/2017, άρθρο 32, από ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ όσον αφορά το επίδομα στέγασης και διατροφής των εκπαιδευτικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Ο νόμος αφορά τους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων και τονίσαμε ότι ούτε 4 σε όλη την Ελλάδα δεν δίνουν αυτό το επίδομα στους Αναπληρωτές και στους Νεοδιοριστους οπως προστέθηκε στο νόμο από τον τωρινό Υπουργό Εσωτερικών. Ζητήσαμε να δίνεται το επίδομα και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς όπως δίνεται σε όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους και να είναι υποχρεωτικό και όχι εν δυνάμει όπως ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος.

- Η επαναφορά του θεσμού των σχολικών επιτροπών για ουσιαστικότερο έλεγχο των χρημάτων που διατίθενται στους Δήμους για τα σχολεία.

- Η συνεργασία εκπαιδευτικών σωματείων, Δήμων και ΚΤ.ΥΠ. ώστε σε κάθε νέα σχολική μονάδα που χτίζεται στη χώρα να υπάρχει η πρόβλεψη για δημιουργία διαμερισμάτων για εκπαιδευτικούς όπου αυτό είναι εφικτό.

- Η άμεση έναρξη της καταγραφής από τις υπηρεσίες των Δήμων όλων των κτιριακών προβλημάτων των Σχολείων ώστε να καταστεί άμεση και η αναβάθμιση, ανακαίνιση και αποκατάσταση όλων των ζημιών μέσω του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου".

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση επόμενης συνάντησης για την πρόοδο των θεμάτων που συζητήθηκαν.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 165, Νέα Σμύρνη
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
Παρ' ολίγον τραγωδία στη Δ΄ Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Ασανσέρ σε ελεύθερη πτώση με ανοιχτές τις πόρτες, ανάγκασε επιβάτιδα να πηδήξει για να σωθεί
Γλίτωσαν από θαύμα εργαζόμενοι στη Δ' Αθήνας: Πήδηξαν από ασανσέρ εν κινήσει!
revma.jpg
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
Ηλεκτρικό Ρεύμα 2025: Πότε είναι φθηνότερο – Τι αλλάζει με τα νέα τιμολόγια και ποια συσκευή «καίει» όσο 65 ψυγεία μαζί
Ρεύμα: Αλλάζουν όλα από 1η Νοεμβρίου – Ποιες συσκευές θα «ρουφάνε» τον μισθό σας
elon musk
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»
Πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε το τέλος των κινητών τηλεφώνων σύμφωνα με τον Έλον Μασκ - Επικοινωνία απευθείας με την τεχνητή νοημοσύνη
Έλον Μασκ: Η «προφητεία» για το τέλος των smartphones - «Θα μιλάμε με την τεχνητή νοημοσύνη»