olme kede
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση ΟΛΜΕ και ΚΕΔΕ

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ΟΛΜΕ και της ΚΕΔΕ, όπου συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου, βασικά ζητήματα ήταν το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, η ανάγκη για επαναφορά των σχολικών επιτροπών, καθώς και η άμεση καταγραφή των κτιριακών προβλημάτων των σχολείων.

Η δημοσίευση

«Συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΔΕ.

Η ΟΛΜΕ για άλλη μια φορά συνεχίζει όπως και στο παρελθόν να διεκδικεί για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας (αναπληρωτές, νεοδιόριστους και μόνιμους) με συναντήσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στα σημεία που επικεντρώθηκε η παρέμβαση μας ήταν:

- Η πλήρη Εφαρμογή του νόμου 4483/2017, άρθρο 32, από ΟΛΟΥΣ τους ΔΗΜΟΥΣ όσον αφορά το επίδομα στέγασης και διατροφής των εκπαιδευτικών και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Ο νόμος αφορά τους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας κάτω των 18.000 κατοίκων και τονίσαμε ότι ούτε 4 σε όλη την Ελλάδα δεν δίνουν αυτό το επίδομα στους Αναπληρωτές και στους Νεοδιοριστους οπως προστέθηκε στο νόμο από τον τωρινό Υπουργό Εσωτερικών. Ζητήσαμε να δίνεται το επίδομα και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς όπως δίνεται σε όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους και να είναι υποχρεωτικό και όχι εν δυνάμει όπως ορίζει ο συγκεκριμένος νόμος.

- Η επαναφορά του θεσμού των σχολικών επιτροπών για ουσιαστικότερο έλεγχο των χρημάτων που διατίθενται στους Δήμους για τα σχολεία.

- Η συνεργασία εκπαιδευτικών σωματείων, Δήμων και ΚΤ.ΥΠ. ώστε σε κάθε νέα σχολική μονάδα που χτίζεται στη χώρα να υπάρχει η πρόβλεψη για δημιουργία διαμερισμάτων για εκπαιδευτικούς όπου αυτό είναι εφικτό.

- Η άμεση έναρξη της καταγραφής από τις υπηρεσίες των Δήμων όλων των κτιριακών προβλημάτων των Σχολείων ώστε να καταστεί άμεση και η αναβάθμιση, ανακαίνιση και αποκατάσταση όλων των ζημιών μέσω του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου".

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση επόμενης συνάντησης για την πρόοδο των θεμάτων που συζητήθηκαν.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαυροματης
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
Η προσφορά του στην τέχνη και η υποστήριξή του προς τους καλλιτέχνες ήταν αναμφισβήτητες, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
Γυναίκα ψωνίζει με καλάθι σε σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ σήμερα (25η Μαρτίου): Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Τα franchise δεν ακολουθούν όλα το ίδιο ωράριο — εξαρτάται από την περιοχή και τον ιδιοκτήτη.
Σούπερ μάρκετ σήμερα (25η Μαρτίου): Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
ισραηλ
Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, drones, χτυπήματα, απειλές και διπλωματικό θρίλερ
Πολεμικό και διπλωματικό θρίλερ στη Μέση Ανατολή: Κλιμάκωση επιθέσεων και παρασκηνιακές επαφές για εκεχειρία Σε μια εξαιρετικά ρευστή και...
Μέση Ανατολή: Πύραυλοι, drones, χτυπήματα, απειλές και διπλωματικό θρίλερ