κενα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Πολλά σχολεία θα μείνουν χωρίς Φιλόλογο και πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα στερηθούν την αναγκαία γι’ αυτούς βοήθεια».

Για «εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σχετικά με την καθυστέρησή της και τη μη κάλυψη όλων των κενών» κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Φιλολόγων σε ανακοίνωσή της με την οποία αποτιμά τη Β' φάση προσλήψεων αναπληρωτών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Β’ Φάση αφήνει πολλά κενά σε όλες τις ειδικότητες, υποβαθμίζοντας, έτσι, τη μαθησιακή διαδικασία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στον κλάδο των Φιλολόγων έμειναν ακάλυπτα περί τα 150 κενά στη Γενική Αγωγή και περί τα 438 στην Ειδική Αγωγή, γεγονός που υποδηλώνει πως πολλά σχολεία θα μείνουν χωρίς Φιλόλογο και πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα στερηθούν την αναγκαία γι’ αυτούς βοήθεια.

Η ανακοίνωση

Η ολοκλήρωση της Β’ Φάσης Αναπληρωτών γεννά πολλά ερωτηματικά για τον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών από την ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σχετικά με την καθυστέρησή της και τη μη κάλυψη όλων των κενών που δηλώθηκαν από τις σχολικές μονάδες στο ΟΠΣΥΔ.

Η χρονιά του σχολείου παρασέρνει στο διάβα της την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αφού μετά τις παλινωδίες με τις συγχωνεύσεις των τμημάτων, πολλές από τις οποίες άρθηκαν μετά από δυναμικό αγώνα ολόκληρης της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, η Β’ Φάση αφήνει πολλά κενά σε όλες τις ειδικότητες, υποβαθμίζοντας, έτσι, τη μαθησιακή διαδικασία.

Χαρακτηριστικό είναι πως στον κλάδο των Φιλολόγων έμειναν ακάλυπτα περί τα 150 κενά στη Γενική Αγωγή και περί τα 438 στην Ειδική Αγωγή, γεγονός που υποδηλώνει πως πολλά σχολεία θα μείνουν χωρίς Φιλόλογο και πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα στερηθούν την αναγκαία γι’ αυτούς βοήθεια.

Την ίδια στιγμή παρατηρήθηκε το παράδοξο της ένταξης των Ζ.Ε.Π. στη φάση αυτή, τα οποία είναι μειωμένου ωραρίου, αλλά όχι των Μ.Ν.Α.Ε.! Αυτό όπως είναι φυσικό θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στη μαθησιακή διαδικασία, αφού πολλοί συνάδελφοι θα αναβαθμιστούν στην επόμενη φάση, αφήνοντας τα τμήματα Ζ.Ε.Π. για ένα και πλέον μήνα χωρίς καθηγητές. Πώς θα μειωθεί, λοιπόν, η μαθητική διαρροή με αυτές τις ενέργειες; Γιατί δεν δόθηκαν και τα Μ.Ν.Α.Ε. σε αυτή τη φάση, αφού δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και η χρηματοδότησή τους μέσω του ΕΣΠΑ είναι εξασφαλισμένη;

Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμαστε την επίσπευση των διαδικασιών για την κάλυψη όλων των κενών, ώστε να μην υποβαθμίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία και την ένταξη των Μ.Ν.Α.Ε. στη φάση που θα τρέξει για το ΕΕΠ και τους ΕΒΠ, καθώς αυτή θα μειώσει κατά πολύ και τον κίνδυνο που προαναφέρθηκε.

Πρωτοβουλία Φιλολόγων

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Λογότυπο της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) του Αλέξη Τσίπρα
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Το υπουργείο του χρηματοδότησε με 40 εκατ. ευρώ το παράνομο λογισμικό, καταγγέλλει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Αλέξης Τσίπρας: «Παρα-ΕΥΠ» με σφραγίδα και χρηματοδότηση Πιερρακάκη καταγγέλλει η ΕΛΑΣ
Μετσόβιο
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Μαζικό φοιτητικό κάλεσμα για την υπόθεση εκκένωσης της κατάληψης Αρχιτεκτονικής – Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 2/6
Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ: Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Ευελπίδων
Αντρέας Εμπειρίκος στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης
Μια βαθιά υπαρξιακή επιλογή στην πρεμιέρα της Νεοελληνικής Γλώσσας, που έφερε ξανά στο προσκήνιο τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την αξία της...
Πανελλήνιες: Ο Ανδρέας Εμπειρίκος «έβαλε» τους μαθητές να γράψουν για τη δύναμη της θέλησης