ekpaideytikos
Επιχειρούν να βγάλουν σε δυνητική αργία εκπαιδευτικούς

Απίστευτο αλλά αληθινό! 

Εκπαιδευτικός που από 31 Αυγούστου 2024 είναι συνταξιούχος έλαβε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής κλήση να παρουσιαστεί σε ακρόαση την Τετάρτη 23/10/2024 και ώρα 11:00 πμ, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, «το οποίο έχει κληθεί,  να γνωμοδοτήσει σχετικά με την θέση σας ή μη σε δυνητική αργία σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου Ν. 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

Ο εκπαιδευτικός  που καλείται είναι ο Γιώργος Καββαδίας

Προφανώς έχουμε ένα νέο επεισόδιο του "σουρεαλιστικού" σήριαλ ενάντια στον Γιώργο Καββαδία και όχι μόνο.

Θυμίζουμε  ότι ο Γιώργος Καββαδίας είχε στοχοποιηθεί πολλές φορές το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την αγωνιστική του στάση και την αρθρογραφία του μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς πρώην μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και του ΔΣ της ΟΛΜΕ και κυρίως μελών της εκπαιδευτικής παράταξης "Ενότητα Αντίστασης και Ανατροπής (ΕΑΑ)". 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr παρόμοιες κλήσεις με "δυνητική αργία" έχει σταλθεί και στους εκπαιδευτικούς Χρύσα Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του  αναπληρωτή εκπαιδευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη,

Θυμίζουμε πως στον Πειραιά υπάρχουν επίσης:

  • 4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA. (Καββαδίας, Γ., Καλούσης Α., Μητρόπουλος Δ., Σακιώτη Ν.)
  • 2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία. (Γκέρτσος Ζ., Χουντής Π.)
  • 3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών (Καλούσης Α., Πατίδης Η., Χουντής Π.) για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή την μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.
  • 2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου. (Καββαδίας Γ. Χατζηανδρέου Ν.)
  • 1 ΕΔΕ για διατύπωση άποψης στο διαδίκτυο (Καββαδίας Γ.)
  • ΕΔΕ της εκπαιδευτικού Χρύσας Χοτζόγλου, μέλους της ΕΛΜΕ Πειραιά, και του  αναπληρωτή εκπαιευτικού Δημήτρη Χαρτζουλάκη, μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, που κατέληξε στην απαγγελία κατηγοριών και στην παραπομπή των εκπαιευτικών στο Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, με αφορμή παρέμβαση που πραγματοποίησαν στο 8ο ΓΕΛ Πειραιά ενάντια στην αξιολόγηση.

Είναι προφανές ότι η απροσχημάτιστη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών, έχει ως πραγματική αιτία τη ζωντανή δράση μας σε κάθε κίνηση πραγματικής αντίστασης, έχει ως πραγματικό στόχο την ίδια την αντίσταση των εργαζομένων και των εκπαιδευτικών. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απατη
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
Το Υπουργείο προειδοποιεί για απόπειρες υποκλοπής προσωπικών στοιχείων – «Καμία ενημέρωση δεν γίνεται τηλεφωνικά»
Συναγερμός για νέα τηλεφωνική απάτη: Στο στόχαστρο κτηνοτρόφοι με πρόσχημα τον αφθώδη πυρετό
τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων