μητσοτακης υπουργικο
Ερχεται και νέο κουμπί πανικού «Safe Youth» ώστε ένα παιδί που κινδυνεύει θα μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία

Με ένα πλέγμα αυστηροποίησης ποινών για νέους που υποπίπτουν σε ποινικά αδικήματα και για τους γονείς τους, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ολοένα αυξανόμενη ενδοσχολική και νεανική βία.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Πρωθυπουργός Κυρ.Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά δεν είπε ούτε μια λέξη για ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία, τις συγχωνεύσεις που δημιούργησαν τερατώδη τμήματα, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την περίοδο της Ν.Κεραμέως στην εκπαίδευση και συνεχίζεται, κ.α.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είδε ο Πρωθυπουργός να οδηγούν σε αύξηση της νεανικής βίας, είδε μόνο την σκλήρυνση της ποινικής αντιμετώπισης σαν λύση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε:

-Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση των νεών που υποπίπτουν στην ίδια αξιόποινη πράξη

-Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση οπλοκατοχής

-Τέλος στην απαλλαγή δραστών κλοπών όταν επιστρέφουν τα κλοπιμαία, θα λειτουργεί μόνο ως ελαφρυντικό για να μη γίνεται εκμετάλλευση

-Σκλήρυνση ποινών για ζητήματα που αφορούν παραμέληση ανηλίκων

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται να γίνουν στοχευμένες αλλαγές για την παραβατικότητα σε παιδιά και εφήβους.

Ειδική αναφορά έκανε στην εφαρμογή «Safe Youth». «Ένα παιδί που κινδυνεύει θα μπορεί να ειδοποιεί την αστυνομία» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:.

«Μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το ζήτημα της ανήλικης παραβατικότητας που παρατηρείται πιο έντονα με το άνοιγμα των σχολείων. Με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στον ποινικό κώδικα έχουμε δείξει καλά αντανακλαστικά γι αυτό και οι στοχευμένες αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπ.Δικαιοσύνης εχουν ιδιαίτερη αξία. Έχουμε δυνατότητα να σκληρύνουμε τις ποινές, ενώ θα υπάρξει ανάγκη κανονιστικής παρέμβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στη ρίζα του. Αυστηρότερη ποινική μεταχείριση της οπλοκατοχής ειδικά στους νέους. Τη φυλάκιση όσων υποπίπτουν στην ίδια αξιόποινη πράξη. Τέλος στην απαλλαγή κατηγορουμένων όταν επιστρέφουν κλοπιμαία. Η συμπεριφορά θα λειτουργεί ως απλό ελαφρυντικό. Το ζήτημα της παραβατικότητας στα παιδιπά και έφηβους είναι ζήτημα πολυσύνθετο. Αφορά τις ίδιες τις οικογένειες. Το κράτος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένεια, ως τον τον βασικό πυρήνα ανατροφής των παιδιών, όμως έχουμε όμως τη δυνατότητα να σκληρύνουμε τις ποινές σε περιπτώσεις παραμέλησης ανηλίκων, και θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον τα ζητήματα με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύπωσης και πως το μπούλινγκ αποκτά ένα ξεκάθαρο ψηφιακό αποτύπωμα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ μεγάλη παγκόσμια κρίση θα υπάρξουν παρεμβάσεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

Δείτε τι είπε

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Στον αέρα» σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό – Αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Έως 210 ευρώ κάθε μήνα για το ενοίκιο: Ποιοι το δικαιούνται;

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλκοόλ
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
Πώς αντιλήφθηκαν οι γονείς του παιδιού ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος
Αδιανόητο στο Ρέθυμνο: Σέρβιραν αλκοόλ σε 7χρονο αντί για χυμό – Στο νοσοκομείο το παιδί
κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
Ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιος Αργυρίου, εξηγεί γιατί η Δυτική Ελλάδα αποτελεί το «hotspot» της κλιματικής κρίσης
Καθηγητής προειδοποιεί: Γιατί η Δυτική Ελλάδα θα «χτυπιέται» από ακραία φαινόμενα
podcast But Why?
PODCAST «But Why?»: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά παίρνουν το μικρόφωνο
Μια πρωτοβουλία από τη Σχολική Διαμεσολάβηση και το Τμήμα Ένταξης που ενώνει εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω του European School Radio
PODCAST «But Why?»: Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά παίρνουν το μικρόφωνο