mitsotakis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι επισημαίνει στην εβδομαδιαία ανασκόπηση κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων

Στις αλλαγές στην Εκπαίδευση αναφέρθηκε αναλυτικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση κυβερνητικών δράσεων και παρεμβάσεων.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ξεκίνησε και η φετινή σχολική χρονιά, με 11 σημαντικές αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που πιστεύω θα συμβάλουν αισθητά στη βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων. Θα σταθώ στην ενίσχυση του μόνιμου διδακτικού προσωπικού με 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών -αριθμός ρεκόρ- που πραγματοποιήσαμε φέτος.

Τετραπλασιάζονται σε σχέση με το 2023, οι διορισμοί στην ειδική αγωγή και είναι οκταπλάσιες οι θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες. Από αυτή τη βδομάδα τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή μια σπουδαία καινοτομία, το ψηφιακό φροντιστήριο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, που θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους μαθητές με ζωντανές απογευματινές παραδόσεις για το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Χαίρομαι που βρήκε μεγάλη αποδοχή, όχι μόνο από τους γονείς, αλλά και από τους μαθητές, η πρωτοβουλία «Το κινητό στην τσάντα». Μια ακόμη πολύ σημαντική κρατική παρέμβαση είναι το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» ύψους 250 εκ. ευρώ, για την ανακαίνιση εκατοντάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα. Τα κονδύλια θα προέλθουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά ιδού πεδίο εθνικής προσφοράς για τους πλούσιους ιδιώτες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
κλειστά σχολεία
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά
Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 21 Μαΐου και τι προβλέπεται για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά