mitsotakis sxoleia gaydos
ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Με το Γυμνάσιο Γαύδου είχε τηλεδιάσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη, και η Υφυπουργός Ζέττα Μακρή, με δύο μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, τη μητέρα τους και μία από τις εκπαιδευτικούς της «αυτόνομης τάξης» του Γυμνασίου στη Γαύδο.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο επαναλειτούργησε φέτος μετά από πολλά χρόνια.

Θετικό ότι υπάρχει πλέον κανονικό σχολείο στη Γαύδο

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάναμε πράξη αυτό που είχαμε συζητήσει πριν από καιρό και έχουμε πλέον κανονικό σχολείο στη Γαύδο, με φυσική παρουσία καθηγητών και τεχνολογική υποστήριξη όπου είναι απαραίτητο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το υβριδικό μοντέλο, που περιλαμβάνει φυσική παρουσία εκπαιδευτικών για τρία μαθήματα και διαδικτυακή διδασκαλία για τα υπόλοιπα, προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στο νησί. Πρόσθεσε ότι αυτό το μοντέλο θα εφαρμοστεί και σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές, όπως οι Αρκιοί την επόμενη σχολική χρονιά, και όπου κριθεί απαραίτητο.

«Ελπίζουμε το παράδειγμα της Γαύδου να εμπνεύσει κι άλλους που μπορεί να σκέφτονται να έρθουν στο όμορφο νησί, γνωρίζοντας ότι υπάρχει πλήρης κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, ευχόμενος καλή αρχή για τη νέα σχολική χρονιά.

Στην τηλεδιάσκεψη αναδείχθηκε η σημασία της επαναλειτουργίας του Γυμνασίου Γαύδου για την τοπική κοινωνία του ακριτικού νησιού. Το σχολείο έχει εξοπλιστεί με σύγχρονα μέσα, όπως διαδραστικό πίνακα, για την καλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών.

Οι αυτόνομες τάξεις

Οι «αυτόνομες τάξεις», μία από τις 11 βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση από τη σχολική χρονιά 2024-2025, εισάγουν ένα υβριδικό μοντέλο που ενισχύει την εκπαίδευση στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αυτό το μοντέλο προβλέπει τη φυσική παρουσία τριών καθηγητών βασικών ειδικοτήτων στις περιοχές όπου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την ίδρυση Γυμνασίου, ενώ τα υπόλοιπα μαθήματα θα διδάσκονται εξ αποστάσεως.

Από την επόμενη σχολική χρονιά (2025-2026), αυτόνομη τάξη θα λειτουργήσει και στους Αρκιούς, ενώ η ρύθμιση θα επεκταθεί και για λυκειακές τάξεις, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

gaydos1
gaydos2

Φωτογραφίες: INTIME NEWS

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

proaulio_sxoleio
Τα δυσπρόσιτα σχολεία και η μοριοδότησή τους: Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
Ο νέος χάρτης μοριοδότησης και οι επιπτώσεις στις τοποθετήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών
Τα δυσπρόσιτα σχολεία και η μοριοδότησή τους: Τι ισχύει για αναπληρωτές και μόνιμους
Απεικονίσεις - ακτινογραφίες
Χάρτης του ανθρώπινου σώματος: Το μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα αποκαλύπτει τα μυστικά της γήρανσης
Παγκόσμιο επιστημονικό άλμα: 100.000 πλήρεις σωματικές απεικονίσεις ανοίγουν νέους δρόμους στη μελέτη της γήρανσης και των ασθενειών
Χάρτης του ανθρώπινου σώματος: Το μεγαλύτερο ιατρικό πείραμα αποκαλύπτει τα μυστικά της γήρανσης
texniti_noimosini
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι 5 δεξιότητες που ενισχύουν την επαγγελματική ανθεκτικότητα
Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την αγορά εργασίας, η καλλιέργεια συγκεκριμένων δεξιοτήτων μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για επαγγελματική...
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι 5 δεξιότητες που ενισχύουν την επαγγελματική ανθεκτικότητα
Οδηγώντας στη βροχή
Νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Leasing με επιδότηση έως 18.000 ευρώ
Έρχεται κοινωνικό πρόγραμμα επιδότησης leasing ηλεκτρικών οχημάτων με δόσεις κάτω από 150€/μήνα- Ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, τι καλύπτει
Νέο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Leasing με επιδότηση έως 18.000 ευρώ