teacher
Μετά την υπόθεση του δασκάλου του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου Ρόδου που κοιμάται στο ΙΧ του καθώς αδυνατεί να βρει σπίτι να μείνει,  παρουσιάζουμε την περίπτωση μιας νηπιαγωγού στη Μήλο που αναγκάστηκε να κοιμάται στον χώρο του Νηπιαγωγείου!

Πίσω από την… ψηφιακή πραγματικότητα του υπουργείου Παιδείας, έχουμε την ωμή πραγματικότητα των εκπαιδευτικών που αντιμετωπίζονται σαν παρίες…

Το πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στις τουριστικές περιοχές γιγαντώνεται και πολλοί εκπαιδευτικοί, κυρίως αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, αναζητούν απεγνωσμένα στέγη, ενώ η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας σφυρίζουν αδιάφορα.

Σύμφωνα με στοιχεία από την περσινή χρονιά οι παραιτήσεις αναπληρωτών και αναπληρωτριών ξεπέρασαν τις 1.000, αφού αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στο κόστος διαβίωσης.

Μετά την υπόθεση του δασκάλου του Δημοτικού Σχολείου Γενναδίου Ρόδου που κοιμάται στο ΙΧ του καθώς αδυνατεί να βρει σπίτι να μείνει,  παρουσιάζουμε την περίπτωση μιας νηπιαγωγού στη Μήλο που αναγκάστηκε να κοιμάται στον χώρο του Νηπιαγωγείου!

Όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός, η οποία αποσπάστηκε ως διευθύντρια σε Νηπιαγωγείο του νησιού, αν και έφτασε στο νησί νωρίς, ώστε να τακτοποιήσει την εγκατάστασή της, οι προσπάθειές της να βρει στέγη παραμένουν άκαρπες, καθώς σχεδόν το σύνολο των σπιτιών ενοικιάζεται σε τουρίστες, ειδικά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετοί άλλοι εκπαιδευτικοί στο νησί, ενώ αναμένεται να οξυνθεί με τις τοποθετήσεις αναπληρωτών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του, ο Δήμος Μήλου έχει περιοριστεί σε καλέσματα σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το πρόβλημα τη στέγης δεν είναι μόνο στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί αναπληρωτές είναι σε αδιέξοδο και είναι πραγματικά ντροπή κάποιοι να μένουν για ημέρες στο αυτοκίνητό τους, σε σκηνές και σε ξαπλώστρες. 

Mε τον μισθό του νεοδιόριστου να είναι στα 776 ευρώ και του αναπληρωτή στα 900 ευρώ, είναι πολλοί οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα ενοίκια και στην ακρίβεια που καλπάζει.

Το θέμα έχει αναδείξει η ΔΟΕ καθώς και πολλοί ΣΕΠΕ και τοπικές ΕΛΜΕ, διεκδικώντας, με κινητοποιήσεις, από το υπουργείο Παιδείας, τις Περιφέρειες και τους δήμους να εφαρμοστεί εδώ και τώρα σε κάθε δήμο, σε όλη τη χώρα η παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής στους εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Όσο περνάνε οι μέρες βυθίζομαι στην κατάθλιψη": Η εξομολόγηση μίας αναπληρώτριας αποκαλύπτει το βάρος της καθημερινότητας
Η φωνή απόγνωσης μιας ολόκληρης κατηγορίας εκπαιδευτικών - Ένα μήνυμα που αποτυπώνει την πραγματικότητα
"Όσο περνάνε οι μέρες βυθίζομαι στην κατάθλιψη": Η εξομολόγηση μίας αναπληρώτριας αποκαλύπτει το βάρος της καθημερινότητας
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες: Η συγκλονιστική ιστορία του μαθητή που έγραψε 19.340 μόρια
Πώς η επιμονή και η οργάνωση χάρισαν -στον 2ο χρόνο προσπάθειας- την μεγάλη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες: Η συγκλονιστική ιστορία του μαθητή που έγραψε 19.340 μόρια
βιβλία
Γλωσσική συνύπαρξη πίσω από τα ονόματα - Ελληνικά επώνυμα με αλβανική καταγωγή
Μία γλωσσική συνύπαρξη αιώνων αποκαλύπτεται μέσα από καθημερινά ελληνικά επώνυμα που κρύβουν αλβανική καταγωγή
Γλωσσική συνύπαρξη πίσω από τα ονόματα - Ελληνικά επώνυμα με αλβανική καταγωγή