Ολιγομελή τμήματα: Σε ποια ΓΕΛ θα λειτουργήσουν - Η νέα απόφαση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αναλυτικά η απόφαση για τα ΓΕΛ στα οποία θα λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα

Απόφαση, σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα ΓΕΛ στα οποία θα λειτουργήσουν ολιγομελή τμήματα, υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μακρή. 

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την κατά παρέκκλιση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού Γενικού Λυκείου για το σχ. έτος 2024-25.

Aναλυτικά

Έχοντας υπόψη: 

1.  Τις διατάξεις των παρ. 1 και 3 του άρθρου 2 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 7 του ν. 4692/2020 (Α΄ 111) και των υποπεριπτώσεων αα΄ και ββ΄ της περίπτωσης β΄ και περίπτωσης δ΄ της παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 9β του άρθρου 100 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70). 

2.  Τις διατάξεις των περ. γ και ι της παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4186/2013 (Α΄ 193). 

3.  Τις διατάξεις του ν. 4622/2019 «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης» (Α΄ 133) και ιδίως του άρθρου 17. 

4.  Τις διατάξεις του άρθρου 90 του κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98), το οποίο διατηρήθηκε σε ισχύ με την περ. 22 του άρθρου 119 του ν. 4622/2019 (Α΄ 133). 

5.  Το π.δ. 84/2019 με θέμα «Σύσταση και κατάργηση Γενικών Γραμματειών και Ειδικών Γραμματειών/Ενιαίων Διοικητικών Τομέων Υπουργείων» (Α΄ 123). 

6.  Το π.δ. 77/2023 «Σύσταση Υπουργείου και μετονομασία-Σύσταση, κατάργηση και μετονομασία Γενικών και Ειδικών Γραμματειών-Μεταφορά αρμοδιοτήτων, υπηρεσιακών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων» (Α΄ 130). 

7.  Το π.δ. 79/2023 «Διορισμός Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 131). 

8.  Την υπ’ αρ. 80/05-01-2024 απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζωή Μακρή» (Β΄ 69). 

9.  Την υπό στοιχεία 96754/Δ2/14-06-2019 Υ.Α με θέμα «Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στο Γενικό Λύκειο» (Β΄ 2462) (διόρθωση σφάλματος ΦΕΚ Β΄ 2860/05-07-2019). 

10. Τις σχετικές εισηγήσεις των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης. 

11. Την ανάγκη διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων. 

12. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. 

  • Αποφασίζουμε 

Την έγκριση λειτουργίας τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο Γενικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2024-2025, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα: 

Δείτε την απόφαση εδώ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Επαγγέλματα: Γιατί αλλάζει το μοντέλο επιτυχίας στην αγορά εργασίας
Η αντίληψη ότι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο αποτελεί τη μοναδική ασφαλή διαδρομή προς την επαγγελματική επιτυχία φαίνεται πλέον να ξεπερνιέται. Η...
Επαγγέλματα: Γιατί αλλάζει το μοντέλο επιτυχίας στην αγορά εργασίας
Γάτα βούρτσισμα
Τα συνηθισμένα λάθη στο παιχνίδι με τη γάτα που περνούν απαρατήρητα
Πίσω από αυτή την αθώα διασκέδαση κρύβονται συμπεριφορές που, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το ζώο.
Τα συνηθισμένα λάθη στο παιχνίδι με τη γάτα που περνούν απαρατήρητα
ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σπουδές στα Logistics: Η αθέατη δύναμη πίσω από την οικονομία
Ο τομέας των Logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας συγκαταλέγεται σήμερα ανάμεσα στους πιο καθοριστικούς, αλλά συχνά υποτιμημένους, μηχανισμούς της...
Σπουδές στα Logistics: Η αθέατη δύναμη πίσω από την οικονομία