«Η διαρκής απαξίωση των Αναπληρωτών συνεχίζεται»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Δεν είναι μόνο αδιαφορία του υπουργείου είναι καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαιώματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα»

H Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλουν την απαξίωση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για τους αναπληρωτές.

Οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν, «συνολικά η αντιμετώπιση του Υπουργείου απέναντι στον Αναπληρωτή Εκπαιδευτικό θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει! Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή αλλά είναι αναγκαία».

Συγκεκριμένα:

Είναι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες, χωρίς επαγγελματική εξέλιξη, χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν την επόμενη χρονιά τους, εφόσον δεν μπορούν να ξέρουν σε ποιο σχολείο ούτε σε ποια πόλη θα δουλέψουν!

Είναι αναγκασμένοι σε ετήσια μετεγκατάσταση από πόλη σε πόλη - από νησί σε νησί, είναι οι μόνοι εργαζόμενοι οι οποίοι πληρώνουν για να δουλέψουν αφού το κόστος ζωής τους είναι διπλάσιο από τις αποδοχές τους! Εργαζόμενοι οι οποίοι αφού ενημερώνονται, θα πρέπει να μετακομίσουν και να είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, σε διάστημα λίγων ημερών.

Εχθές ζητήθηκε από τους αναπληρωτές να κάνουν αποδοχή και αποθήκευση της σύμβασής τους σε μια πλατφόρμα ημιενεργή ή ανενεργή!!! Γύρω στις 10 ώρες διέθεσαν, προσπαθώντας να ολοκληρώσουν εργασία μερικών λεπτών σε κανονικές συνθήκες.

Δεν είναι μόνο αδιαφορία του υπουργείου είναι καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαιώματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα!

Συνολικά η αντιμετώπιση του Υπουργείου απέναντι στον Αναπληρωτή Εκπαιδευτικό θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει! Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή αλλά είναι αναγκαία.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγικα
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Σοβαρή επιδείνωση της υγείας των απεργών πείνας καταγράφουν οι γιατροί της Κοινότητας – Συνεχίζεται η κινητοποίηση στα Κατειλημμένα Προσφυγικά
Προσφυγικά Αλεξάνδρας: Σε κρίσιμη κατάσταση απεργός πείνας – Στα 38,6 κιλά η Suzon Doppagne
Πανελλαδικές εξετάσεις 2026
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Μόνιμη οικονομική ενίσχυση για μαθητές αγροτικών οικογενειών που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων
Πανελλήνιες 2026: Επίδομα 1.000 ευρώ για επιτυχόντες – Ποιοι το δικαιούνται
Πυροσβέστης με μάνικα και πίσω του όχημα της Πυροσβεστικής
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Σε πλήρη κινητοποίηση η Πυροσβεστική στην Περαχώρα – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ εξετάζεται πιθανή ανθρώπινη αιτία
Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι: ‘Ήχησε το «112» - Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο
Πανελλαδικές εξετάσεις
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026
Ισορροπημένα θέματα με σαφή δομή αλλά αυξημένη διαβάθμιση δυσκολίας στο Θέμα Δ – Θετική συνολική αποτίμηση των εξετάσεων
ΕΕΦ: Σαφής εικόνα και ομαλή κλιμάκωση δυσκολίας στα θέματα Φυσικής 2026