Καθηγητές: «Αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών ΥΠΑΙΘΑ σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση»
«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» υποστηρίζει η ΠΕΚ για τους χιλιάδες αναπληρωτές που αντιμετώπισαν πρόβλημα την Πέμπτη

«Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας» αναφέρει.

«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

Service Unaivalable…

Ή όταν οι διακηρύξεις συναντούν την πραγματικότητα…

Για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα.

Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη. Η επιλογή του Υπουργείου διαπιστώνοντας από το ξεκίνημα της ημέρας τα σοβαρά αυτά προβλήματα ήταν να δοθεί παράταση και την επόμενη ημέρα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας. Ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων για τη διαδικασία ήταν γνωστός και δεν αποτελούσε έκπληξη. Ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θα βίωναν αυτή την ταλαιπωρία σε πρακτικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων

Διαφορετικά τραυματίζουν και δεν υπηρετούν αυτή τη τόσο σοβαρή υπόθεση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία
Λέξεις που συχνά γράφονται λάθος – Μήπως κάνεις κι εσύ τα ίδια λάθη;
Η ελληνική ορθογραφία κρύβει πολλές παγίδες, ακόμη και για όσους τη χρησιμοποιούν καθημερινά. Παρακάτω συγκεντρώνονται χαρακτηριστικά παραδείγματα...
Λέξεις που συχνά γράφονται λάθος – Μήπως κάνεις κι εσύ τα ίδια λάθη;