Καθηγητές: «Αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών ΥΠΑΙΘΑ σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση»
«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» υποστηρίζει η ΠΕΚ για τους χιλιάδες αναπληρωτές που αντιμετώπισαν πρόβλημα την Πέμπτη

«Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας» αναφέρει.

«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

Service Unaivalable…

Ή όταν οι διακηρύξεις συναντούν την πραγματικότητα…

Για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα.

Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη. Η επιλογή του Υπουργείου διαπιστώνοντας από το ξεκίνημα της ημέρας τα σοβαρά αυτά προβλήματα ήταν να δοθεί παράταση και την επόμενη ημέρα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας. Ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων για τη διαδικασία ήταν γνωστός και δεν αποτελούσε έκπληξη. Ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θα βίωναν αυτή την ταλαιπωρία σε πρακτικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων

Διαφορετικά τραυματίζουν και δεν υπηρετούν αυτή τη τόσο σοβαρή υπόθεση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καλαμαράκια
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
4 στα 10 προϊόντα έχουν λάθος εμπορική ονομασία – Πρώτη μεγάλης κλίμακας επιστημονική τεκμηρίωση απάτης στην αγορά κεφαλόποδων
Εκτεταμένη παραπλάνηση σε χταπόδια, καλαμάρια και σουπιές στην Ελλάδα – Σοκαριστικά ευρήματα εργαστηριακής έρευνας
Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026