Καθηγητές: «Αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών ΥΠΑΙΘΑ σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση»
«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» υποστηρίζει η ΠΕΚ για τους χιλιάδες αναπληρωτές που αντιμετώπισαν πρόβλημα την Πέμπτη

«Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ).

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα»

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας» αναφέρει.

«Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων» καταλήγει.

Η ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ)

Service Unaivalable…

Ή όταν οι διακηρύξεις συναντούν την πραγματικότητα…

Για ακόμη μια φορά ζούμε την αναντιστοιχία των θριαμβευτικών εξαγγελιών του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την ίδια την πραγματικότητα.

Χιλιάδες αναπληρώτριες και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωπες και αντιμέτωποι με μια οθόνη η οποία ενημέρωνε μεγάλο μέρος τους πως η υπηρεσία σύναψης και αποδοχής της ψηφιακής σύμβασης δεν είναι διαθέσιμη. Η επιλογή του Υπουργείου διαπιστώνοντας από το ξεκίνημα της ημέρας τα σοβαρά αυτά προβλήματα ήταν να δοθεί παράταση και την επόμενη ημέρα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Πολιτεία να διασφαλίζει πως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα αποτελεί παράγοντα διευκόλυνσης και όχι ταλαιπωρίας. Ο μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων για τη διαδικασία ήταν γνωστός και δεν αποτελούσε έκπληξη. Ήταν υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θα βίωναν αυτή την ταλαιπωρία σε πρακτικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι διακηρύξεις για ψηφιακό μετασχηματισμό είναι σημαντικό να συνοδεύονται από αντιστοιχία λόγων και έργων

Διαφορετικά τραυματίζουν και δεν υπηρετούν αυτή τη τόσο σοβαρή υπόθεση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία σε σχολείο
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Αγώνας δρόμου για τα νέα συγγράμματα το σχολικό έτος 2027-2028 – Πότε θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους το υλικό
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου σε συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
«Θα υποβάλουμε προτάσεις στα αρμόδιο Υπουργεία» - Ισχυρή βούληση του ΑΣΕΠ για θωράκιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»