mathites
Εγκύκλιος: Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη εκτός τσάντας τέτοιου είδους συσκευών (κινητών τηλεφώνων, κα), η συσκευή παραδίδεται στη διεύθυνση του σχολείου, επιστρέφεται μετά το πέρας των μαθημάτων και ενημερώνονται σχετικά οι γονείς/κηδεμόνες.

Την εγκύκλιο για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων για το σχολικό έτος 2024-2025, εξέδωσε ο γενικός γραμματεάς του Υπουργείου Παιδείας κ.Ι.Κατσαρός.

Σύμφωνα με αυτήν, με την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025 και πριν την έναρξη των μαθημάτων, σε επίπεδο σχολικής μονάδας, γίνονται όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες που σχετίζονται με την οργάνωση και λειτουργία του σχολείου, καθώς και τον προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου όπως αναφέρονται στο άρθρο 10 του ΠΔ 79/2017 (A’ 109), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες παραλαμβάνουν τα βιβλία τους και αποχωρούν.

Στην εγκύκλιο καταγράφονται όλοι οι νόμοι, υπουργικές αποφάσεις και άλλοι εγκύκλιοι που αφορούν στη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων, των Διευθυντών και τις υποχρεώσεις μαθητών και γονέων.

Τι προβλέπει για τα κινητά

Σχετικά με το ζήτημα των κινητών τηλεφώνων, δεν προβλέπονται οι ποινές που προβλέπονται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για τη χρήση τους, παρότι επίσης απαγορεύεται. Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εντός των σχολικών χώρων – κτιρίων και υπαίθριων χώρων κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Στην παραπάνω απαγόρευση δεν εμπίπτει η χρήση ιατρικών εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, αποκλειστικά και μόνο κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης. Ο μαθητής/τρια μπορεί να έχει το κινητό τηλέφωνο εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει μετά το πέρας των μαθημάτων.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη εκτός τσάντας τέτοιου είδους συσκευών, η συσκευή παραδίδεται στη διεύθυνση του σχολείου, επιστρέφεται μετά το πέρας των μαθημάτων και ενημερώνονται σχετικά οι γονείς/κηδεμόνες.

Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση ή η λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου σύμφωνα με την παρ. 8 του ν. 4610/2019 (Α’ 70) και με την με αρ. πρωτ. Φ.25/103373/Δ1/22-6-2018 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ».

Δείτε όλη την εγκύκλιο

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μιχαηλιδου
Μιχαηλίδου: Εγκαινίασε δύο νέες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ασωμάτων
«Τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα σχολικής στέγασης στην Αίγινα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μιχαηλίδου: Εγκαινίασε δύο νέες αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Ασωμάτων
οοσα
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
«Η Ελλάδα ενσωματώνει με ταχύτητα και αξιοπιστία τις αλλαγές που έχει ανάγκη το εκπαιδευτικό μας σύστημα» ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
Tο περιστατικό επαναφέρει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το ζήτημα της πίεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα τα στελέχη της...
Νεκρή διευθύντρια σχολείου, μητέρα δύο παιδιών, μετά από πτώση – Μαρτυρίες για έντονη πίεση στο σχολικό χώρο
ΔΠΘ
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον
Συνεργασία με πανεπιστήμια από Γαλλία και Πολωνία – Στόχος η εξέλιξη σε πρόγραμμα Erasmus Mundus
ΔΠΘ: Υπογράφηκε διεθνές μεταπτυχιακό για τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον