mathimatika
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής αναφέρθηκε στους πρόσφατους διορισμούς Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας ικανοποίηση για τους διορισμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή.

Υποστηρίζεται ότι «είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθηματικών, τόσο στη γενική εκπαίδευση όσο και στην ειδική αγωγή, ήταν δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν κενές σημαντικές θέσεις, δημιουργώντας εκπαιδευτικά κενά που επηρέαζαν αρνητικά τη μαθησιακή πορεία των μαθητών μας.».

Η ανακοίνωση

«Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Μαθηματικών Ειδικής Αγωγής εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή του για τους πρόσφατους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και σε αυτούς που επίκεινται στην Γενική αγωγή μιας και ανταποκρίνονται στις πάγιες ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την αυξημένη ζήτηση για εκπαιδευτικούς στον κλάδο ΠΕ03, όπου τα οργανικά κενά αποτελούσαν την πλειοψηφία των κενών από όλους τους κλάδους.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των μαθηματικών, τόσο στη γενική εκπαίδευση όσο και στην ειδική αγωγή, ήταν δυσανάλογα μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Η κατάσταση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να παραμένουν κενές σημαντικές θέσεις, δημιουργώντας εκπαιδευτικά κενά που επηρέαζαν αρνητικά τη μαθησιακή πορεία των μαθητών μας.

Με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις με το ανάλογο ποσοστό διορισμών στον κλάδο των Μαθηματικών ΠΕ03, το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της ισότιμης και ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από τις μαθησιακές τους ανάγκες.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την πεποίθηση ότι οι νέοι διορισμοί θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ποιότητα της εκπαίδευσης στη χώρα μας και δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τα μέλη του, προκειμένου να επιτύχουν το μέγιστο δυνατό παιδαγωγικό και διδακτικό έργο.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό την προσπάθεια ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με την ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης, καλύπτοντας τα με νέους διορισμούς και διασφαλίζοντας τη συνεχή υποστήριξη των εκπαιδευτικών μας. Απώτερος σκοπός όλων αυτών να αποτελεί η αναβάθμιση συνολικά της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς όφελος των μαθητών/μαθητριών και η δημιουργία ενός πλήρους συμπεριληπτικού και σταθερού περιβάλλοντος.

Παρακάτω επισυνάπτεται πίνακας με το ποσοστό κάλυψης κάθε κλάδου προς πληροφόρηση.»

diorismoi

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: «Πρεμιέρα» στις 12 Φεβρουαρίου - Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους
Ολική ανατροπή στην αγορά εργασίας από τις 16 Φεβρουαρίου με το «ΕΡΓΑΝΗ 2» - Καταργούνται έντυπα, απλοποιούνται οι προσλήψεις
ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ: «Πρεμιέρα» στις 12 Φεβρουαρίου - Τι αλλάζει για τους εργαζόμενους
Διώξεις-Πειθαρχικά: Κλιμάκωση της επίθεσης στην εκπαίδευση
Πάτρα: Μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή (13/2) για τις διώξεις στην εκπαίδευση
Κλιμάκωση της επίθεσης στην εκπαίδευση»: Μια συζήτηση για το κύμα πειθαρχικών διώξεων, το νομικό πλαίσιο και τις κοινωνικές αντιστάσεις
Πάτρα: Μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή (13/2) για τις διώξεις στην εκπαίδευση
εξετάσεις για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
Εισαγωγή σε πρότυπα, ωνάσεια και πειραματικά σχολεία: Κρίσιμες ημερομηνίες Απριλίου 2026
Ποιες είναι οι ημερομηνίες των εξετάσεων σε Πρότυπα, Ωνάσεια και Πειραματικά σχολεία
sintrivani
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι
Κρίσιμη η κατάσταση της 2,5χρονης – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος
Βίντεο-ντοκουμέντο από την Καλλιθέα: Πανικός στην πλατεία όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε πέσει στο σιντριβάνι