Σύλληψη καθηγητή για εμπρησμούς στη Βάρη
Καθηγητής πανεπιστήμιου και σύμβουλος σε κρατικά ιδρύματα ο εμπρηστής

Σε προσωρινή κράτηση τέθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 66χρονος καθηγητής πανεπιστημίου που κατηγορείται για τις φωτιές στη Βάρη.

Ο 66χρονος συνελήφθη για εμπρησμό δάσους από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, κατηγορείται ότι προκάλεσε 4 πυρκαγιές στις 8 και 9 Ιουνίου 2024, στην περιοχή Χέρωμα στη Βάρη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του ο 66χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως τις επίμαχες ώρες βρίσκονταν στο σπίτι του στη περιοχή της Βάρης, παρά το γεγονός ότι έχει καταγραφεί σε βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είναι διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πτυχιούχος του Οικονομικού τμήματος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Επιπλέον σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει διατελέσει επί δώδεκα συναπτά έτη καθηγητής στις Σχολές μετεκπαίδευσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ ήταν πράγματι στη Λίστα των Τακτικών καθηγητών της Σχολής Αξιωματικών της αστυνομίας και έδινε διαλέξεις στο πλαίσιο της μετεκπαίδευσης των αστυνομικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος εποχής για τους δωρεάν τραπεζικούς λογαριασμούς

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρυσή αυγή
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026: Η ώρα της κρίσης για τη Χρυσή Αυγή – Στάση εργασίας και μαζικό αντιφασιστικό «παρών» στο Εφετείο
Η κοινωνία δίνει σήμερα το «παρών» έξω από το Εφετείο, απαιτώντας οριστική καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης και στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο...
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026: Η ώρα της κρίσης για τη Χρυσή Αυγή – Στάση εργασίας και μαζικό αντιφασιστικό «παρών» στο Εφετείο