μαθήτριες βιβλία σχολική τάξη
Διαδικασία προμήθειας Βιβλίων Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου κατά το σχολικό έτος 2024-2025

Το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι για την προμήθεια των βιβλίων της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, τα οποία θα διδαχθούν οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου στα 4/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία, θα τηρηθεί η παρακάτω διαδικασία:

  1. Η επιλογή των βιβλίων της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας θα γίνει από τους εγκεκριμένους πίνακες που περιέχονται στις με αριθμ. Φ52/73664/Δ1/02/07/2024 (ΑΔΑ:ΨΗΗ946ΝΚΠΔ-8ΘΒ) και Φ52/73694/Δ1/02/07/2024 (ΑΔΑ: ΨΗΥ846ΝΚΠΔ-2ΤΧ) Υπουργικές Αποφάσεις,τις οποίες σας επισυνάπτουμε.
  2. Ο Διευθυντής του Σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας της σχολικής μονάδας, σε ειδική συνεδρίαση, εισηγούνται στον Σύλλογο Διδασκόντων τα βιβλία των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων (μόνο βιβλίο μαθητή), τα οποία κατά τη γνώμη τους κρίνονται περισσότερο κατάλληλα για το επίπεδο των μαθητών του σχολείου τους και θα χρησιμοποιηθούν για το σχολικό έτος 2024-2025.
  3. Η επιλογή των διδακτικών σειρών, προτείνεται να διασφαλίζει την ευελιξία και την ελευθερία του/της εκπαιδευτικού στην επιλογή της διδακτικής σειράς με βάση τις παιδαγωγικές, διδακτικές και μαθησιακές ανάγκες των μαθητών/-τριών του/της.
  4. Η προμήθεια του βιβλίου του μαθητή για τις Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις του Δημοτικού πραγματοποιείται ανά τάξη και λαμβάνεται υπόψη η τιμή αγοράς κάθε βιβλίου ξεχωριστά για κάθε τάξη.
  5. O Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει και συντάσσει πρακτικό με το οποίο ορίζει το συγκεκριμένο ξενόγλωσσο βιβλίο που θα προμηθευτεί η σχολική μονάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλη τη διαδικασία προμήθειας των βιβλίων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Πανελλαδικά, Τράπεζα Θεμάτων και κενά προσωπικού: Η πραγματικότητα ενός ΕΠΑΛ της περιφέρειας
«Το ΕΠΑΛ Καντάνου αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πραγματικότητας που καλούνται να διαχειριστούν σχολεία τα οποία, ενώ υλοποιούν...
Πανελλαδικά, Τράπεζα Θεμάτων και κενά προσωπικού: Η πραγματικότητα ενός ΕΠΑΛ της περιφέρειας