βουτσινος
«Θέλω να πιστεύω ότι προσπάθησα και συνέβαλα στην ενίσχυση, επέκταση, αναβάθμιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης»

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και διά Βίου Μάθησης, Γεώργιος Βούτσινος στέλνει το δικό του μήνυμα για την θέση, που υπηρέτησε.

«Έγιναν πολλά αυτή την πενταετία. Ο εκπαιδευτικός κόσμος τα γνωρίζει. Λύθηκαν όλα τα χρόνια προβλήματα;  Όχι βέβαια. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να λυθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό τομέα και ειδικά στην επαγγελματική εκπαίδευση;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Απερχόμενος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και διά Βίου Μάθησης - έναν τομέα τον  οποίο υπηρέτησα από πολλές θέσεις στη μακρά επαγγελματική μου διαδρομή - θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν με πρώτο τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και τους φίλους και συνεργάτες μου.

Θέλω να πιστεύω ότι προσπάθησα και συνέβαλα, όσο οι αντικειμενικές συνθήκες το επέτρεψαν, στην ενίσχυση, επέκταση, αναβάθμιση αλλά και τον εκσυγχρονισμό του συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και δια Βίου Μάθησης που έχει ανάγκη ο τόπος, με μία σειρά πρωτοβουλιών, προτάσεων, μεταρρυθμίσεων, θέσπιση κανόνων, συγκεκριμένων δράσεων και εφαρμογών, με στόχο πάντα το δικαίωμα για όλες και όλους σε μια ποιοτική και χωρίς αποκλεισμούς εκπαίδευση, κατάρτιση και διά βίου μάθηση.

Έγιναν πολλά αυτή την πενταετία. Ο εκπαιδευτικός κόσμος τα γνωρίζει. Λύθηκαν όλα  τα χρόνια προβλήματα;  Όχι βέβαια. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να λυθούν δια μαγείας όλα τα προβλήματα σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό τομέα και ειδικά στην επαγγελματική εκπαίδευση; Πολλά, όμως, πιστεύω αντιμετωπίστηκαν ή επιλύθηκαν και, το κυριότερο, τέθηκαν τα θεμέλια, νομοθετικά ή επιχειρησιακά, προκειμένου να υπάρξει μια νέα δυναμική στο σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Γιατί γενικότερα η εκπαίδευση χρειάζεται αέναη προσπάθεια, συλλογικό πνεύμα και συνεργασία, γνώση, έμπνευση και τόλμη!

Είναι γνωστό σε όλη την επαγγελματική κοινότητα, τουλάχιστον, ότι με τον Νόμο Πλαίσιο 4763/2020 μπήκαν οι βάσεις, πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές δράσεις και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να είναι εφικτό να σχεδιάζονται συνεχώς μεταρρυθμιστικές ενισχύσεις της Ε.Ε.Κ., όπως ο ν. 5082/2024 προβλέπει.  Αυτό που χρειάζεται είναι συνέχεια αλλά και επιμονή, στοχοπροσήλωση, πολλή δουλειά και ενισχυτικές παρεμβάσεις, όπου απαιτούνται.

Εύχομαι τα καλύτερα στη νέα Γενική Γραμματέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και διά Βίου Μάθησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υμνασίου και Λυκείου Αγίου Κηρύκου Ικαριας
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
Εντοπίστηκαν τοπικές φθορές και βλάβες μετά από προσεισμικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα
Ικαρία: Διαγωνισμός για την αποκατάσταση φθορών στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Κηρύκου
λαϊκή αγορά
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
Γίνεται υποχρεωτική η ειδική σήμανση σε προϊόντα των οποίων η ποσότητα μειώνεται ενώ η τιμή παραμένει ίδια
Λαϊκές Αγορές: Πρόστιμα έως 2 εκατ. ευρώ για μειώσεις ποσοτήτων χωρίς μείωση τιμής
patron.gif
Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τις Εορτές Εξόδου για τα 200 Χρόνια (1826-2026) από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου

Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση, το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχε ενεργά στις φετινές Εορτές για τα 200...

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τις Εορτές Εξόδου για τα 200 Χρόνια (1826-2026) από την Ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου