teacher
Μισθοδοσία και Προϋπηρεσία

Μέσα στο Α΄ 10ημερο του Σεπτεμβρίου οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, θα βρίσκονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που θα έχουν τοποθετηθεί.

Η σειρά είναι η παρακάτω:

Μετά την ανακοίνωση των ονομάτων των διορισθέντων εκπαιδευτικών περιμένουμε τα παρακάτω:

- Τον κωδικό εγγραφής στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑΔ) για καθένα νεοδιοριζόμενο – Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περί τις 5 ημέρες.

- Την εκδοση ΦΕΚ με τα ονόματα των διορισθέντων. Μετά τη δημοσίευση της απόφασης μόνιμων διορισμών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) θα ακολουθήσει ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘΑ, με την οποία θα ενημερωθούν οι διοριζόμενοι για τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οφείλουν να παρουσιαστούν για Ορκωμοσία και Ανάληψη υπηρεσίας.

- Την Ανάληψη υπηρεσίας  - Ορκωμοσία των νεοδιορισθέντων

- Την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιορισθέντων.

Μισθοδοσία και Προϋπηρεσία

Η μισθοδοσία ξεκινά να "μετράει" από την ημέρα που ορκίζονται, ενώ η προϋπηρεσία από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ.

Σύμφωνα με το Νόμο 3528/2007 άρ.2, παρ.2 ισχύει ότι:

“2. Υπάλληλοι ή λειτουργοί του κράτους ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, οι οποίοι, κατά συνταγματική ή νομοθετική πρόβλεψη, διέπονται από ειδικές διατάξεις, καθώς και οι υπάλληλοι των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές γι΄ αυτούς διατάξεις.”

Συνεπώς για τους εκπαιδευτικούς δεν έχει εφαρμογή η παρ.3 του άρ.19 του Νόμου 3528/2007, καθώς υπάρχει ειδικότερη νομοθετική πρόβλεψη, της παρ.3 του άρ.16 του ΠΔ 50/1996:

“3. Ως συνολική υπηρεσία λαμβάνεται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στα σχολεία ή σχολές της δημόσιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ως χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας για κάθε εκπαιδευτικό θεωρείται:

α) Ο συνολικός χρόνος από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του διορισμού του μέχρι 31 Αυγούστου του έτους κατά το οποίο διενεργούνται οι μεταθέσεις, εφόσον ανέλαβαν υπηρεσία εντός του μηνός Σεπτεμβρίου. Για όσους ανέλαβαν υπηρεσία μετά την 30η Σεπτεμβρίου η συνολική υπηρεσία τους υπολογίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.”

Κοινώς, αν το ΦΕΚ βγει Ιούλιο/Αύγουστο/Σεπτέμβριο, η υπηρεσία μετρά από την ημερομηνία του ΦΕΚ, εφόσον η ανάληψη υπηρεσίας (ορκωμοσία) γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε κάθε άλλη περίπτωση ως αφετηρία υπολογισμού υπηρεσίας λογίζεται η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας (ορκωμοσίας).

Για τις Μ.Σ.Δ. των μεταθέσεων βλ. ΑΔΑ: 6ΞΕ646ΜΤΛΗ-97Μ και ΑΔΑ: ΨΨ9546ΜΤΛΗ-ΨΤΗ : “Για νεοδιόριστους: Μέχρι την έκδοση του ν. 4823/2021 (136Α΄), άρθ. 182, με το οποίο τροποποιήθηκε η περ. ε) της παρ. 3 του άρθρου 3 του π.δ. 50/1996 (45Α΄) ως αφετηρία υπολογισμού των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που αναλάμβαναν υπηρεσία πριν την έναρξη του σχολικού έτους λαμβανόταν η 1η Σεπτεμβρίου του έτους διορισμού, δεδομένου ότι το σχολικό έτος αρχίζει την ημερομηνία αυτή. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο χρόνος υπολογιζόταν από την ημερομηνία ανάληψης στη Διεύθυνση. Εφεξής ως αφετηρία υπολογισμού λογίζεται η ημερομηνία ανάληψης στη Διεύθυνση.”

Για το Μ.Κ. ισχύει η γενική διάταξη της παρ.3 του άρ.41 του Νόμου 3528/2007: “3. Η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας.” Δηλαδή από την ορκωμοσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
universitry
Καταρρέουν ιστορικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: Εγκατάλειψη από το κράτος, αδιαφορία από δωρητές
Η ανώτατη εκπαίδευση οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο – Το κύμα των «λουκέτων» και η αλήθεια πίσω από τα νούμερα
Καταρρέουν ιστορικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ: Εγκατάλειψη από το κράτος, αδιαφορία από δωρητές
mitsotakis
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε την πλατφόρμα του TikTok για να συνοψίσει τις κυβερνητικές παρεμβάσεις – Στο επίκεντρο η αύξηση...
Πρωτομαγιά με TikTok: Ο Μητσοτάκης παρουσίασε 15 πολιτικές για την εργασία σε 60 δευτερόλεπτα