αξιολόγηση
Αξιολόγηση: Μάλιστα, η διευθύντρια Εκπαίδευσης σχολίασε ότι «Θα λογοδοτήσουμε για ό,τι έγινε»

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καταγγέλλει τη διευθύντρια Π.Ε. Ξάνθης που ανήρτησε εικόνα από την πλατφόρμα της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολίασε: «Πλέον βλέπουμε από σήμερα το σύνολο των δεδομένων της αξιολόγησης και θα λογοδοτήσουμε για ό,τι έγινε».

«Η ενέργεια αυτή ξεπερνά κάθε όριο  βίαιης και παρενοχλητικής συμπεριφοράς εις βάρος συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και αποτελεί πράξη ηθικά και νομικά ανεπίτρεπτη» επισημαίνει ο σύλλογος εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή του.

«Δεν έχουμε να λογοδοτήσουμε σε κανέναν/καμία για την άσκηση ενός συνταγματικού μας δικαιώματος, της συμμετοχής μας στην απεργία – αποχή» πρόσθεσε.

«Ας λογοδοτήσει η κυβέρνηση αλλά και όσοι/ες υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, γιατί τα σχολεία μας λειτουργούν ως επί το πλείστον σε απαράδεκτες υποδομές, με το 1/3 των εκπαιδευτικών να είναι αναπληρωτές που κάθε χρόνο αλλάζουν σχολείο, με 25άρια τμήματα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής» ανέφερε στη συνέχεια.

«Η επιστροφή στον επιθεωρητισμό του «προηγούμενου αιώνα», η επιστροφή στην παιδαγωγική και επαγγελματική  χειραγώγηση, στο σχολείο της υποταγής και του φόβου,  δεν θα επιτρέψουμε να περάσει» κατέληξε.

Η ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

«Για την ανάρτηση στοιχείων ατομικής αξιολόγησης από τη Δ/ντρια Π.Ε Ξάνθης».

Καταγγέλλουμε  τη  Διευθύντρια Π.Ε  Ξάνθης  που αναρτώντας εικόνα από την πλατφόρμα της ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών, σχολίασε προκλητικά «ότι πλέον βλέπουμε από σήμερα το σύνολο των δεδομένων της αξιολόγησης και θα λογοδοτήσουμε για ό,τι έγινε».

Η ενέργεια αυτή ξεπερνά κάθε όριο  βίαιης και παρενοχλητικής συμπεριφοράς εις βάρος συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και αποτελεί πράξη ηθικά και νομικά ανεπίτρεπτη, σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν. 4808/2021. Αποτελεί, επίσης, αυταρχική εκτροπή που αμφισβητεί και ποινικοποιεί  το δικαίωμα συμμετοχής σε μια νόμιμη προκηρυγμένη απεργία των συλλογικών οργάνων.

Οι εκπαιδευτικοί με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας,  αγωνιζόμαστε  με βάση τις συλλογικές μας αποφάσεις ενάντια στην προσπάθεια της κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δεν έχουμε να λογοδοτήσουμε σε κανέναν/καμία για την άσκηση ενός συνταγματικού μας δικαιώματος, της συμμετοχής μας στην απεργία – αποχή.

Ας λογοδοτήσει η κυβέρνηση αλλά και όσοι/ες υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική, γιατί τα σχολεία μας λειτουργούν ως επί το πλείστον σε απαράδεκτες υποδομές, με το 1/3 των εκπαιδευτικών να είναι αναπληρωτές που κάθε χρόνο αλλάζουν σχολείο, με 25άρια τμήματα, με ελλείψεις εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Η επιστροφή στον επιθεωρητισμό του «προηγούμενου αιώνα», η επιστροφή στην παιδαγωγική και επαγγελματική  χειραγώγηση, στο σχολείο της υποταγής και του φόβου,  δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Εμείς οι εκπαιδευτικοί με επαγγγελματική  ευθύνη  και παιδαγωγική συνέπεια διεκδικούμε  ένα δημοκρατικό σχολείο με γνώση για τα παιδιά, με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για όλους  και όλες. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κατοικίδια
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Απόλυτη εγκατάλειψη κατοικιδίων στους δρόμους των ΗΑΕ εν μέσω μέσης Ανατολής - Κτηνίατροι και οργανώσεις σε συναγερμό
Ντουμπάι: Αφήνουν πίσω τα κατοικίδιά τους στις αγωνιώδεις ώρες της φυγής
Πύραυλοι του Ιράν τη νύχτα στον ουρανό
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Η έρευνα της Opinion Poll δείχνει ότι η πλειονότητα των πολιτών φοβάται τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ η ακρίβεια παραμένει το...
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Έντονη ανησυχία των Ελλήνων για τον πόλεμο στο Ιράν
Μαξίμου
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία
Η κυβέρνηση σε επιφυλακή για τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης – φόβοι για άνοδο καυσίμων, πληθωρισμό και νέα μέτρα στήριξης
Σύσκεψη στο Μαξίμου για τον πόλεμο στο Ιράν και τις συνέπειες στην οικονομία