απινιδωτής
Παραχώρηση απινιδωτή από το 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου για τις ανάγκες της παραλίας της Αμμουδάρας Λασιθίου

Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία και στη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αγ. Νικολάου, κ. Δασκαλογιαννάκη Καλλιόπη και ο Υποδιευθυντής κ. Κουτσελάκης Παντελής, παρέδωσαν χθες σε επιχείρηση της Αμμουδάρας τον αυτόματο απινιδωτή του σχολείου, προκειμένου να καλυφθεί η συγκεκριμένη περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο αυτόματος απινιδωτής είναι συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης (ηλεκτροσόκ) στην καρδιά, για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή, όταν είναι απαραίτητο.

Η παραλία της Αμμουδάρας, όπως είναι γνωστό, δεν διαθέτει ναυαγοσώστη ούτε συσκευή απινίδωσης, ενώ το πρόσφατο περιστατικό πνιγμού-καρδιακής προσβολής γυναίκας την προηγούμενη εβδομάδα, αναδεικνύει την άμεση ανάγκη για τοποθέτηση απινιδωτή και εκπαίδευση πάνω στη χρήση του, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής αυτής.

Η ιδέα της παραχώρησης του απινιδωτή κατά τους θερινούς μήνες που το σχολείο παραμένει κλειστό, προτάθηκε από τον κ. Κουτσελάκη στην τελευταία συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων τον Ιούνιο, και βρήκε την απόλυτη συμφωνία και έγκριση τόσο από τη Διευθύντρια, όσο και από τον σύλλογο διδασκόντων.

Έτσι, την Πέμπτη το μεσημέρι, η κ. Δασκαλογιαννάκη και ο κ. Κουτσελάκης μετέβησαν στην Αμμουδάρα, στην καφετέρια Σκίνος, κρατώντας τον απινιδωτή, τον εκπαιδευτικό απινιδωτή αλλά και 3 ανθρώπινα προπλάσματα (εκπαιδευτικές κούκλες) που διαθέτει το σχολείο. Ο κ. Κουτσελάκης ο οποίος είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής αλλά και εκπαιδευμένος διασώστης, επέδειξε στους ιδιοκτήτες και στο προσωπικό, την τεχνική καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης σε περίπτωση ανακοπής ή πνιγμού (ΚΑΡΠΑ) χωρίς ή με τη χρήση απινιδωτή, πώς τοποθετούμε σε θέση ανάνηψης ένα άνθρωπο όταν έχει τις ζωτικές του λειτουργίες (αναπνοή,καρδιακός παλμός κανονικός) και εξήγησε πώς βοηθάμε σε περίπτωση απόφραξης του ανώτερου αεραγωγού από ξένο σώμα ή τροφή (Λαβή Heimlich).

Παρούσα ήταν και η κ. Μαρία Μαρκάκη-Τραντά, υπεύθυνη τομέα νοσηλευτικής του περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Α΄ Βοηθειών, η οποία βοήθησε και εκείνη με τις πολύτιμες γνώσεις της τους παρευρισκόμενους για τους τρόπους χρήσης απινιδωτή και διάσωσης της ανθρώπινης ζωής.

Όπως δήλωσε η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Καλλιόπη Δασκαλογιαννάκη, το 1ο Γυμνάσιο Αγ. Νικολάου είναι ένα ανοικτό στην κοινωνία σχολείο, συνεργάζεται στενά με την τοπική κοινωνία, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και προσπαθεί μέσα από μία σχέση αλληλεπίδρασης να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα, και ειδικά όταν πρόκειται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Ο απινιδωτής θα φυλάσσεται στην παραπάνω επιχείρηση αλλά θα είναι ελεύθερος για χρήση από όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της Αμμουδάρας σε περίπτωση ανάγκης, ενώ θα επιστραφεί στο σχολείο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νίκος Παπαϊωάννου
Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα η ισοτιμία των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ - Σε δημόσια διαβούλευση η νέα ρύθμιση
Ν. Παπαϊωάννου: Δεν αποσύρεται η διάταξη για τα ΤΕΙ, πάει για βελτιώσεις και διαβούλευση
Χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα η ισοτιμία των πτυχίων των πρώην ΤΕΙ - Σε δημόσια διαβούλευση η νέα ρύθμιση
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας
Νοσοκομείο Νίκαιας: «Πόλεμος» εργαζομένων με Γεωργιάδη – «Σκηνοθετημένα βίντεο σε άδεια ΤΕΠ»
Σκληρή απάντηση της Μαίρης Αγρογιάννη στον Υπουργό Υγείας: «Λέει ψέματα, έχουμε μειωθεί κατά 120 άτομα σε 4 χρόνια»
Νοσοκομείο Νίκαιας: «Πόλεμος» εργαζομένων με Γεωργιάδη – «Σκηνοθετημένα βίντεο σε άδεια ΤΕΠ»
ioann.JPG
Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Καθηγήτριας κυρίας Άννας Κ. Μπατιστάτου και του...

Ενίσχυση συνεργασίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την έρευνα και την καινοτομία