Διαμαρτυρία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο υπουργείο Παιδείας
Απέκλεισαν ένα από τα αρχαιότερα επιστημονικά σωματεία, που δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της μαθηματικής παιδείας και εκπαίδευσης τα  τελευταία 106 χρόνια

Δικαιολογημένα διαμαρτύρεται η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία καθώς στη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή (αύριο Δευτέρα) για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν φορείς μεταξύ των οποίων και η ανύπαρκτη «Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών», ενώ έχει αγνοηθεί παντελώς η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Η ανακοίνωση

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σε γνωστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα ότι αύριο Δευτέρα 22/7/2024 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν φορείς μεταξύ των οποίων και η ανύπαρκτη «Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών», ενώ έχει αγνοηθεί παντελώς η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ένα από τα αρχαιότερα επιστημονικά σωματεία, που δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα της μαθηματικής παιδείας και εκπαίδευσης τα  τελευταία 106 χρόνια, προσφορά που έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών με το χρυσό μετάλλιο στον τομέα των Θετικών Επιστημών.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει επισημάνει διαχρονικά τα προβλήματα της μαθηματικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει κάνει προτάσεις για αναγκαίες βελτιώσεις και είναι πάντοτε στη διάθεση της Πολιτείας για συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στη χώρα μας.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι έχουμε εδώ και αρκετούς μήνες ζητήσει μια συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να παρουσιάσουμε  τις προτάσεις μας και δεν έχουμε πάρει ακόμη κάποια απάντηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

 

Ο Πρόεδρος

 

Ανάργυρος Φελλούρης

Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ

 

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Ιωάννης Τυρλής

Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρτζουλάκης
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
«Η συμμετοχή στις συλλογικές αποφάσεις βαφτίζεται «παράβαση καθήκοντος».  Ενώ ανοίγει η συζήτηση της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο, δηλαδή...
Συνέντευξη του διωκόμενου καθηγητή Δημήτρη Χαρτζουλάκη: "Μας περνάνε πειθαρχικό για να επιβάλλουν σιωπή στα σχολεία σε ένα φόντο φτώχειας και πολέμου"
εκπαιδευτικός
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον
Η ενσυναίσθηση είναι κάτι βαθύ: απαιτεί κατανόηση, παρατήρηση και συναισθηματική ωριμότητα, πράγματα που δεν είναι εύκολα, ειδικά για ένα παιδί.  
Η ενσυναίσθηση στο σχολικό περιβάλλον