poukamisas
Το Ινστιτούτο, μέσω του Προέδρου του Σπύρου Δουκάκη, ανακοίνωσε στο alfavita.gr ότι δεν έχει υπογράψει καμιά σύμβαση με κανέναν εκπαιδευτικό είτε με τον ίδιο ως συγγραφέα είτε με την ιδιότητα του μέλους εκδοτικών οίκων, Φροντιστηρίων  και  ομάδων  που διδάσκουν σε Ιδιωτικά  και δημόσια Σχολεία ή Φροντιστήρια.

Ένας μεγάλος φροντιστηριακός οργανισμός προβάλλει  ότι "οι Εκδόσεις Πουκαμισάς θα έχουν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα νέα σχολικά βιβλία, υποβάλλοντας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προτάσεις για 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο." 

Τι προβάλλει ο ιστότοπος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών) και των εκδόσεων Πουκαμισάς

poukamisas

"Ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές των συμβάσεων με τις συγγραφικές ομάδες

Οι Εκδόσεις Πουκαμισάς θα έχουν ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στα νέα σχολικά βιβλία, υποβάλλοντας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) προτάσεις για 72 διδακτικά πακέτα για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Τα νέα σχολικά βιβλία, στο πλαίσιο του Πολλαπλού Βιβλίου, θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται στα Σχολεία από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου, το 2026-2027 στη Β΄ Λυκείου και το 2027-2028 στην Γ΄ Λυκείου. Οι Εκδόσεις Πουκαμισάς έχουν ολοκληρώσει μέσα στον μήνα Ιούλιο τις υπογραφές των συμβάσεων με όλες τις συγγραφικές ομάδες.

Η συμμετοχή του Ομίλου μας, μέσω του Εκδοτικού μας Οίκου, στη συγγραφή των νέων σχολικών βιβλίων, αποτελεί μία σημαντική στιγμή στη διαδρομή μας, που σε συνδυασμό με την ίδρυση ενός μεγάλου Ιδιωτικού Σχολείου που έχει ήδη δρομολογηθεί, μας τοποθετεί στον πυρήνα της Παιδείας".

Σε επικοινωνία του alfavita.gr με το ΙΕΠ επισημάνθηκε ότι το Ινστιτούτο δεν έχει υπογράψει καμιά σύμβαση με κανέναν εκπαιδευτικό είτε με τον ίδιο ως συγγραφέα είτε με την ιδιότητα του μέλους εκδοτικών οίκων, Φροντιστηρίων  και  ομάδων  που διδάσκουν σε Ιδιωτικά  και δημόσια Σχολεία ή Φροντιστήρια.

 

Στο ερώτημα γιατί το ΙΕΠ δίνει τα στοιχεία των φορέων  και των συγγραφικών ομάδων που θα γράψουν τα νέα βιβλία, ο πρόεδρος του ΙΕΠ Σπύρος Δουκάκης δήλωσε στο alfavita.gr ότι "δεν μπορεί να δοθούν ονόματα των συγγραφέων και των συγγραφικών ομάδων καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει  καμία σύμβαση με αυτούς που  γράφουν τα νέα βιβλία . Όλα αυτά τα στοιχεία θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διδακτικών βιβλίων".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Μαθητές εξετάσεις
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές
Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές – Σε εξέλιξη απολυμάνσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις αντί μαθημάτων
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές