Thumbnail
ΥΠΑΙΘ, ΠΕ και ΔΕ δεν ενέκριναν αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση

Σε μια ανήκουστη καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», τονίζοντας πως το υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μετατάξεις εκπαιδευτικών που δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση. 

Πιο αναλυτικά, το ΥΠΑΙΘ και τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν αιτήσεις μετάταξης εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση.  

«Η στάση αυτή του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει τη μεγάλη του δυσκολία να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική του πολιτική, γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά

Τα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ και τα Κεντρικά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το γεγονός ότι δεν ενέκριναν αιτήσεις μετάταξης συναδέλφων από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση με την αιτιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ατομική αξιολόγηση. 

Πέρα από το γεγονός ότι δεν υπάρχει στην εγκύκλιο των μετατάξεων τέτοια  προϋπόθεση, η συμμετοχή των συναδέλφων σε μια νόμιμα προκηρυγμένη απεργία - αποχή αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους και δεν μπορεί να τιμωρούνται γι’ αυτό. 

Η στάση αυτή του ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει τη μεγάλη του δυσκολία να εφαρμόσει την αντιεκπαιδευτική του πολιτική, γι’ αυτό επιστρατεύει την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς. 

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να απαιτήσουν την έγκριση των μετατάξεων των συναδέλφων, να πάρουν θέση δίπλα στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και να μην επιτρέψουν την καταπάτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη
Αλέξης Τσίπρας: «Στο ραντεβού με την ιστορία δεν μπορείς να πας ούτε νωρίς, ούτε αργά»
Ο Αλέξης Τσίπρας «φωτογραφίζει» τις εξελίξεις στον κεντροαριστερό χώρο – «Θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα, όταν θα έχουμε σχέδιο και ομάδα με εμπειρία»
Αλέξης Τσίπρας: «Στο ραντεβού με την ιστορία δεν μπορείς να πας ούτε νωρίς, ούτε αργά»
Μητέρα στο Ιράν κλαίει στην κηδεία της κόρης της που σκοτώθηκε σε σχολείο
Το Ιράν έπληξε την αμερικανική βάση που χρησιμοποιήθηκε για τη σφαγή των μαθητριών στη Μινάμπ
Εκδίκηση για τη Μινάμπ: Το Ιράν στοχοθέτησε αμερικανικές εγκαταστάσεις στα Εμιράτα – «Προφανώς έγιναν λάθη» παραδέχονται οι ΗΠΑ
Το Ιράν έπληξε την αμερικανική βάση που χρησιμοποιήθηκε για τη σφαγή των μαθητριών στη Μινάμπ