μαθηματικα
Πόσο δυνατοί λύτες είστε;

Για τους περισσότερους από εμάς, δεν έχει υπάρξει ούτε ένα μαθηματικό πρόβλημα που να μας ενθουσίασε στα σχολικά χρόνια. Η κατάσταση χειροτέρεψε στις μεγαλύτερες τάξεις που όλα έμοιαζαν με σπαζοκεφαλιές.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ένιωσε κι ένας χρήστης του Redditμαθηματικο πρόβλημα , όταν κλήθηκε να βοηθήσει τον 10χρονο αδερφό του με ένα μαθηματικό πρόβλημα της 5ης Δημοτικού.

Κλάσματα

Όπως θα δείτε παρακάτω το πρόβλημα ζητά από τους μαθητές να υπολογίσουν από πόσες σελίδες αποτελείται ένα βιβλίο. Τα μοναδικά δεδομένα είναι ορισμένα κλάσματα που αφορούν τις σελίδες που διάβαζε ανά ημέρα ο Χ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο Klein διάβασε 30 σελίδες ενός βιβλίου τη Δευτέρα και το 1/8 του βιβλίου την Τρίτη. Ολοκλήρωσε το υπόλοιπο 1/4 του βιβλίου την Τετάρτη. Από πόσες σελίδες αποτελείται το βιβλίο;».

Διαβάστε το πρόβλημα:

μαθηματικα

πηγή: Reddit

Η σωστή απάντηση είναι…

Όπως ήταν λογικό το μαθηματικό πρόβλημα αποτέλεσε πρόκληση για πολλούς. Κάποιοι μάλλον το μετάνιωσαν γιατί κατέληξαν να «κάψουν» το μυαλό τους, άλλοι πάλι ένιωσαν ντροπή, καθώς δεν κατάφεραν να βρουν τη λύση.

Ενδεικτικά έγραψε ένας κάτω από την ανάρτηση πως ντρέπεται που πέρασε στο πανεπιστήμιο, ενώ ένας άλλος ανέφερε ότι τον έπιασε πονοκέφαλος μέχρι να βρει την απάντηση.

Ένας πιο πονηρός σχολίασε ότι ο χρήστης που δημοσίευσε το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο μαθητής που αναζητά την έτοιμη λύση.

Σε περίπτωση τώρα που έχετε ξεκινήσει τους υπολογισμούς, για να μην σας ταλαιπωρούμε άλλο, η σωστή απάντηση είναι ότι το βιβλίο αποτελείται από 48 σελίδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Πανεπιστήμιο σε καθεστώς περιορισμών: Αντίδραση ΕΣΔΕΠ για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο ΑΠΘ
Καταγγελία για αυταρχικές πρακτικές και κάλεσμα σε συντονισμένη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας
Πανεπιστήμιο σε καθεστώς περιορισμών: Αντίδραση ΕΣΔΕΠ για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο ΑΠΘ
Ένοχος ο πατέρας Αντώνιος στο δικαστήριο
«Κιβωτός του Κόσμου»: Ένοχος ο πατέρας Αντώνιος για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών
Ένοχος για 9 αδικήματα στο Εφετείο ο πατέρας Αντώνιος - Ένοχοι και τέσσερις συνεργάτες του για σωματικές βλάβες σε ανήλικα
«Κιβωτός του Κόσμου»: Ένοχος ο πατέρας Αντώνιος για σωματικές κακοποιήσεις παιδιών
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης στη Βουλή
Κ. Βλάσης στη Βουλή: «Δεν πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών για τα Ειδικά Σχολεία»
Κόντρα στη Βουλή για τα 11 ανενεργά Ειδικά Σχολεία της Αττικής – «Η ίδρυση δεν είναι απλώς ένα ΦΕΚ» απαντά ο Υφυπουργός Παιδείας
Κ. Βλάσης στη Βουλή: «Δεν πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών για τα Ειδικά Σχολεία»