ερασμους
«Η πολύτιμη αυτή εμπειρία αναδεικνύει τη σημασία της Ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης»

Οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας συμμετείχαν σε κινητικότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ΚΑ220  Erasmus + “ENIEDE” την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Παρασκευή Παππά, συντονίστρια του προγράμματος και Κυριακή Δερμιτζάκη, μέλος της ομάδας Erasmus+ & υποδιευθύντρια,  είχαν τη μεγάλη χαρά να επισκεφθούν το Δίγλωσσο Ιδιωτικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Etchecopar στο Saint Palais στη χώρα των Βάσκων στη Γαλλία.  Ερευνητικός στόχος του  προγράμματος είναι η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών για την καινοτόμα ένταξη της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με έμφαση στη διαπολιτισμικότητα και την ψηφιακή συμπερίληψη.

Οι εκπαιδευτικοί του Γαλλικού σχολείου, οι γονείς και οι επικεφαλής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μαζί με τους Διευθυντές της Β΄/θμιας συμμετείχαν στη θερμή υποδοχή των δύο εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του προγράμματος, οι Ελληνίδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν ενεργά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και στα δρώμενα που οργανώθηκαν από το σχολείο, προκειμένου να ανταλλαγούν καλές εκπαιδευτικές πρακτικές και να γίνει γνωριμία με το Γαλλικό εκπαιδευτικό σύστημα. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να κάνουν  δειγματικές διδασκαλίες για το ελληνικό αλφάβητο και την ελληνική μυθολογία, που κινητοποίησαν το μεγάλο ενδιαφέρον των Γάλλων μαθητών, αφού τα σχολικά τους εγχειρίδια πραγματεύονται αρχαίους Ελληνικούς μύθους. Τέλος, η ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής και ο γλωσσικός πλουραλισμός, αφού εδώ συναντώνται η Βασκική και η Γαλλική κουλτούρα, ήταν πραγματικά μοναδικά.

Η πολύτιμη αυτή εμπειρία αναδεικνύει τη σημασία της Ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης. Οι νέες γνώσεις που αποκομίστηκαν θα συνεισφέρουν στην εξέλιξη των μεθόδων διδασκαλίας των εκπαιδευτικών  αλλά και θα εμπλουτίσουν πολυπολιτισμικά και πολυγλωσσικά το σχολικό μας περιβάλλον, αφού το σχολείο μας έχει πλούσια εμπειρία Ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών. Η συνεργασία με τους Γάλλους εκπαιδευτικούς, που είχαν επίσης ενθουσιαστεί όταν επισκέφτηκαν την πόλη μας και  το 4ο Δημοτικό Πρέβεζας το Μάιο, αναμένεται να συνεχισθεί  υπό την αιγίδα του γαλλικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Par Le Monde που εδρεύει στο Παρίσι και αναπτύσσει προγράμματα ψηφιακής αλληλογραφίας για  σχολεία σε όλο τον κόσμο και είναι ο συντονιστής του συγκεκριμένου έργου.  Έτσι, όχι μόνο οι ιδέες  συναντώνται και ανταλλάσσονται σε μια ευρωπαϊκή κοινότητα πρακτικής και μάθησης, αλλά και ακριβές φιλίες και συνεργασίες αναπτύσσονται ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς των  σχολείων του προγράμματος.

ερασμους

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;