EKPAIDEYTIKOS
«Η πράξη αυτή είναι εκδικητική και απαράδεκτη»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ο οποίος αντικατέστησε νεοδιόριστη εκπαιδευτικό στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου επειδή «παρακώλυε και αρνούνταν την αξιολόγηση».

Οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν: «Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και ο προϊστάμενος χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας. Τους απαντάμε ξεκάθαρα πως το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και, δεν θα το παραδώσουμε».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ο όποιος, τρέχοντας πιο μπροστά ακόμα και από τον ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ, προχώρησε στις αρχές Ιουνίου σε αντικατάσταση συναδέλφισσα νεοδιόριστης προϊσταμένης στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου επειδή δήθεν «παρακώλυε και αρνούνταν την αξιολόγηση». Η απόφαση αυτή είναι ανυπόστατη και πλήρως αβάσιμη.

Πρόκειται για πράξη εκδικητική, καθώς η συνάδελφος συμμετείχε στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Αυτό το γνωρίζει καλά η ΔΙΠΕ Αργολίδας. Η συναδέλφισσα με τη στάση της αγωνίζεται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο αλλά και ο προϊστάμενος χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, αφού γνωρίζουν καλά ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας.

Τους απαντάμε ξεκάθαρα πως το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και, δεν θα το παραδώσουμε.

Η δίωξη συναδέλφου για συνδικαλιστική δράση αποτελεί για μας αιτία πολέμου! Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

Καλούμε τον ΔΙΠΕ Αργολίδας να πάρει πίσω την αντικατάσταση της συναδέλφου!

Το Δ.Σ του συλλόγου μας καλεί τη Δ.Ο.Ε. να στηρίξει την συναδέλφισσα σε όλα τα επίπεδα συνδικαλιστικά αλλά και νομικά προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη υπηρεσιακή αποκατάσταση της εκπαιδευτικού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις

«Έβλεπα τον γιο μου να καταρρέει και δεν ήξερα το γιατί»: Η μάχη μιας εκπαιδευτικού με τη δυσλεξία

Πώς τα χρήματά σας «φεύγουν» αθόρυβα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τρακτέρ παραταγμένα στο δρόμο σε αγροτικά μπλόκα
Μπλόκα αγροτών: Οι οδηγίες της Τροχαίας για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μετά τον αποκλεισμό στις σήραγγες των Τεμπών
Κλείσιμο τμημάτων του Π.Α.Θ.Ε. στα Τέμπη
Μπλόκα αγροτών: Οι οδηγίες της Τροχαίας για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων μετά τον αποκλεισμό στις σήραγγες των Τεμπών
Φίλιππος Αναστασιάδης, δήμαρχος Παγγαίου
Οι θετικές επιπτώσεις της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών - Μετρήσιμη βελτίωση και αύξηση δυνατοτήτων
Λιγότερη διάσπαση, περισσότερη αποτελεσματικότητα, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη φροντίδα για το σχολείο
Οι θετικές επιπτώσεις της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών - Μετρήσιμη βελτίωση και αύξηση δυνατοτήτων
πλακιασ
Νίκος Πλακιάς για το κόμμα Καρυστιανού: Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή
Στο σχόλιό του, ο κ. Πλακιάς επέλεξε έναν συμβολικό παραλληλισμό με ελληνική κινηματογραφική ταινία, παραπέμποντας στη γνωστή σκηνή από το «Η δε γυνή...
Νίκος Πλακιάς για το κόμμα Καρυστιανού: Θα το ξαναδείτε το έργο σε καινούργια εκδοχή
Αίθουσα σχολείου με μαθητές στα θρανία και δασκάλα
Θεολόγοι: Πόσοι διορίστηκαν το 2020–2025 και πόσοι αναπληρωτές προσλήφθηκαν έως τον Δεκέμβριο 2025
Τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας παρέθεσε η Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή - Πόσοι μόνιμοι διορίστηκαν την τελευταία πενταετία
Θεολόγοι: Πόσοι διορίστηκαν το 2020–2025 και πόσοι αναπληρωτές προσλήφθηκαν έως τον Δεκέμβριο 2025