Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής ΠΕ: «Ζητάμε την κάλυψη όλων των οργανικών κενών»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ζητά ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας

Με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας τονίζει την ανάγκη για κάλυψη όλων των οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και την άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Γαλλικής κλ. ΠΕ05.

Η ανακοίνωση

«Οι δημόσιες δηλώσεις για τον αριθμό των διορισμών, καθώς και οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μας επιτρέπουν να ευελπιστούμε ότι, επιτέλους, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στοχεύει στην κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των διορισμών εκπαιδευτικών Γαλλικής Φιλολογίας κλ. ΠΕ05 είναι μικρότερος από αυτόν των συνταξιοδοτήσεων και δεν τηρείται η αναλογία 1:1, όπως για άλλους κλάδους εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πολλά κενά τα οποία είτε καλύπτονται με μεγάλη καθυστέρηση από αναπληρωτές/-τριες, είτε δεν καλύπτονται καθόλου και υποχρεώνονται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην διδάσκονται τη Γαλλική ως 2η ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει και επεξεργαστεί ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ακόμα και με την τήρηση της αναλογίας 1:1, δεν θα καλυφθούν όλα τα υπάρχοντα κενά και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Γαλλικής κλ.ΠΕ05, κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των αναπληρωτών/-τριών που προσλήφθηκαν το προηγούμενο σχολικό έτος 2023-2024. Λόγω της έλλειψης μόνιμων εκπαιδευτικών Γαλλικής κλ. ΠΕ05 έγιναν, όπως σας είχαμε καταγγείλει, περίεργες «διευθετήσεις» για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών Γαλλικής, καταστρατηγώντας το δικαίωμα των μαθητών και μαθητριών στην ελεύθερη επιλογή της 2 ης ξένης γλώσσας την οποία επιθυμούν να διδαχθούν. Επίσης πολλά από τα κενά καλύφθηκαν τρεις και τέσσερεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους στερώντας από τους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα εκμάθησης της Γαλλικής.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε:

1. την κάλυψη όλων των οργανικών κενών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και

2. την άμεση σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς Γαλλικής κλ. ΠΕ05, με στόχο την παροχή ποιοτικής και αναβαθμισμένης δημόσιας ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε είδους διευκρίνιση και πληροφορία.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κάψιμο από τον ήλιο
Αντηλιακό: Τα λάθη που μειώνουν την προστασία του δέρματος
Από τη λάθος ποσότητα μέχρι την ελλιπή ανανέωση μέσα στη μέρα, αρκετές συνήθειες δημιουργούν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας χωρίς ουσιαστική προστασία...
Αντηλιακό: Τα λάθη που μειώνουν την προστασία του δέρματος
Καφές
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Τα υπολείμματα του καφέ μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο στο σπίτι όσο και στον κήπο ή ακόμη και στην προσωπική φροντίδα.
Υπολείμματα καφέ: 4 πρακτικές χρήσεις τους που ίσως δεν γνωρίζετε
Πόνος στην κοιλιά
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς
Σε αρκετές περιπτώσεις οφείλεται σε κάτι απλό και παροδικό, υπάρχουν όμως και καταστάσεις που χρειάζονται άμεση ιατρική αξιολόγηση.
Τι κρύβεται πίσω από τον πόνο στην αριστερή πλευρά της κοιλιάς