Μακρή βουλή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται στις θέσεις τους»- Πώς θα γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών

Στα όσα θα αλλάξουν από τη νέα σχολική χρονιά καθώς και στον διορισμό των 10.000 εκπαιδευτικών, την έμφαση που δίνεται στην ειδική αγωγή καθώς και αν αυτός ο αριθμός είναι ικανός για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, αναφέρθηκε η  υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» της ΕΡΤ,.

«Είναι όντως ένα εντυπωσιακό νούμερο, το υψηλότερο νούμερο ενδεχομένως, που προστίθεται στους σχεδόν 30.000 που έχουν μόνιμα διορισθεί» ανέφερε η κα Μακρή επισημαίνοντας ότι θα καλύψει κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή».

Αναφερόμενη στην ειδική αγωγή τόνισε ότι «οι διορισμοί θα είναι τετραπλάσιοι φέτος γιατί αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία» ενώ όπως είπε «θα είναι οκταπλάσιοι οι διορισμοί σε ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό». Ειδικότερα, όπως εξήγησε δε θα προσληφθούν φέτος μόνον κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, αλλά και άλλες ειδικότητες απαραίτητες για την ειδική αγωγή.

«Θα είναι πενταπλάσιες διορισμοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 5.000 ίσως να τους ξεπερνούν και στη δευτεροβάθμια ενώ η κατανομή θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ρωτήθηκε σχετικά με το πόσους αναπληρωτές θα πάρουν φέτος, αν θα είναι λιγότεροι από τους περυσινούς 50.000,  και ανέφερε πως  δε γνωρίζει ακόμα, αλλά θα γίνουν προσλήψεις για κάλυψη πραγματικών κενών.

Πώς θα γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών

Αναφορικά με το πότε θα είναι στις σχολικές αίθουσες οι νεοδιοριζόμενοι από τις λίστες του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικοί τόνισε: «Τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται στις θέσεις τους».

Εξηγώντας από ποιους πίνακες επιτυχόντων να επιλεγεί αυτός ο αριθμός των εκπαιδευτικών η κα Μακρή απάντησε ότι είναι από τις λίστες των ονομάτων που έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και με βάση τους πίνακες και τις δηλώσεις προτίμησης που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί για τα μέρη στα οποία θέλουν να διοριστούν, θα γίνει εν συνεχεία και ο διορισμός τους.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός Παιδείας «δεν καλύπτονται όλα τα κενά, αλλά καλύπτονται σημαντικά κενά» προσθέτοντας ότι μόνιμοι διορισμοί γίνανε μετά από δεκαετίες στην ειδική αγωγή επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Κάθε χρόνο γίνονται διαγωνισμοί. Οι διορισμοί αυτοί δεν καλύπτουν μόνον εκείνους που έχουν βγει στη σύνταξη. Είναι διπλάσιοι του αριθμού των κενών θέσεων. Είναι όλα μελετημένα, όλα υπολογισμένα, αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας του Υπουργού μας μαζί με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης» ανέφερε η κα Μακρή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα