kyriakos-pierrakakis
Έρχονται μόνιμοι διορισμοί και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια - Πιερρακάκης: «Βάζουμε διαδραστικό πίνακα σε κάθε σχολείο, αλλά μας απασχολεί και ο σοβάς»

Για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, είπε στον ΣΚΑΪ ότι «μιλάμε για 10.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση τον Σεπτέμβριο του 2024».

«Ένα κομμάτι αφορά τον τακτικό προγραμματισμό προσλήψεων από το υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 4.500. Οι υπόλοιποι 5.500 έχουν προκύψει από ένα σύστημα, όπου έχει περίπου το ¼ σε αναπληρωτές καθηγητές. Αυτό είναι μια ιδιαιτερότητα της χώρας μας. Δεν είναι κάτι που παρατηρεί κανείς στις περισσότερες άλλες χώρες» δήλωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Άρα, καθίσαμε και κάναμε την άσκηση να δούμε αν μπορούμε τα χρήματα, τα οποία δίνουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό για αναπληρωτές καθηγητές από τον τακτικό προϋπολογισμό, γιατί κάποια πάνε και από τα ευρωπαϊκά κονδύλια, να δούμε πόσες είναι οι λειτουργικές ανάγκες και πόσες είναι πραγματικά μόνιμες ανάγκες» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

«Αυτός ο αριθμός μόνιμων διορισμών έρχεται πρώτα να αναγνωρίσει ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών σταδιακά.Σε πρώτη φάση η μεγαλύτερη διαδικασία μετατροπής θα γίνει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε ό,τι αφορά τους 5.500 διορισμούς. Γιατί μιλάμε για τα κονδύλια, για τα οποία δίναμε υπό κανονικές συνθήκες για κάλυψη θέσεων αναπληρωτών σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών και είδαμε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα, έχοντας πλέον διαγνώσει συγκεκριμένες οργανικές ανάγκες για να πάμε να κάνουμε μόνιμους διορισμούς» εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 40.000 είναι ο αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εκ των οποίων 10.000 θα μονιμοποιηθούν.

«Υπάρχουν και συνταξιοδοτήσεις ανθρώπων που σήμερα υπηρετούν το σύστημα. Άρα πρέπει να καλύψουμε αφενός αυτές τις συνταξιοδοτήσεις και αφετέρου να κάνουμε αξιοποίηση των πόρων που δίνουμε για αναπληρωτές για να έχουμε μόνιμους διορισμούς. Αυτό είναι κάτι που γενικά κάνει πάρα πολύ καλό γιατί υπάρχει μονιμότητα σε συγκεκριμένο σχολείο, προβλεψιμότητα, να μη χρειάζεται κάποιος να μαθαίνει ότι θα μεταβεί σε κάποιο σχολείο στην άλλη άκρη της χώρας λίγες μέρες πριν κ.α.» τόνισε ο Κ. Πιερρακάκης.

«Η φιλοσοφία της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια είναι να μειώσει τον αριθμό των αναπληρωτών. Όλες οι ειδικότητες κερδίζουν» ανέφερε. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι στους διορισμούς αυτούς δόθηκε έμφαση στην Ειδική Αγωγή και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Για τους μόνιμους διορισμούς στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είπε: «Τα επόμενα χρόνια που θα συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, αξιοποιώντας του πόρους που πήγαιναν στους αναπληρωτές, ο κόσμος θα δει ότι θα κάνουμε το ίδιο και σε άλλες βαθμίδες περισσότερο»

«Όλα πρέπει να γίνουν σε μια λογική συμμαζέματος της διαδικασίας που συναντάμε συνολικά στο σχολείο» συμπλήρωσε.

Για τα σχολικά κτίρια: «Βάζουμε διαδραστικό πίνακα σε κάθε σχολείο, αλλά μας απασχολεί και ο σοβάς»

«Βήμα - βήμα θα ασχοληθούμε πάρα πολύ με τα σχολικά κτίρια. Γιατί από τη μία βάζουμε διαδραστικό πίνακα σε κάθε σχολείο, αλλά μας απασχολεί και ο σοβάς. Η εικόνα δεν μπορεί από τη μία να είμαστε στον 21ο αιώνα και από την άλλη να μην είμαστε στις κατευθύνσεις του» υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eksetasi.jpg_b2_1.jpg
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
Πρόγραμμα εξετάσεων για τις Πανελλήνιες 2024, υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας των Ελλήνων του εξωτερικού
Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα υποψηφίων της Ειδικής κατηγορίας Ελλήνων Εξωτερικού
anergia-elstat.jpg
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
«Εργάνη»: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για χρήση της 6ήμερης εργασίας
Εξαήμερη εργασία: 690 επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση – Η συντριπτική πλειοψηφία δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις
doe
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων Τάσου Γκαραγκάνη  και Βιολέττας Πατέλη για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την...
Για τη συνάντηση του ΔΣ της  ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας