Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Η επιστολή μιας νηπιαγωγού

Κύριε υπουργέ,

Η προσχολική βαθμίδα αποτελεί το πρώτο αλλά και συνάμα το πιο καθοριστικό  και ουσιαστικό σκαλοπάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα νήπια καθώς και τα προ νήπια  εισέρχονται στο Νηπιαγωγείο αποζητώντας  ένα ασφαλές και σταθερό  περιβάλλοντα χώρο. Είναι ευρέως γνωστό πως το συγκεκριμένο κλίμα θα συνδράμει γενικότερα στην ομαλότερη και ηπιότερη προσαρμογή των μικρών παιδιών.

Όμως, οι συνεχείς αλλαγές των νηπιαγωγών κάθε χρόνο δυσκολεύουν τους μικρούς μαθητές δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής και διαταράσσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν αποκτηθεί.

Είναι άδικο επίσης, στην αρχή της σχολικής χρονιάς να υπολειτουργούν τμήματα καθώς και να παραμένουν κλειστά κάποια Νηπιαγωγεία περιμένοντας τις προσλήψεις των αναπληρωτών οι οποίες φυσικά προκύπτουν σε μεταγενέστερες  χρονικές φάσεις.

Για τους λόγους αυτούς οφείλει το Νηπιαγωγείο να είναι στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη πλέον οι αναπληρωτές να γίνουν μόνιμοι, όπως και να αυξηθούν τα οργανικά κενά σε όλους τους νομούς.

Εξάλλου είναι γεγονός πια και όχι αμελητέο πως η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης δημιούργησε 1496 νέες οργανικές θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Π.Ε.Α.Ν. (πανελλήνια ένωση αναπληρωτών νηπιαγωγών) 231 την πρώτη χρονιά , 645 το δεύτερο έτος και 620 το τρίτο. Απαιτείται λοιπόν μετατροπή και σύσταση 1000 τουλάχιστον νέων οργανικών κενών με απώτερο σκοπό το γενικότερο όφελος και την ποιοτική αναβάθμιση της προσχολικής ηλικίας.

Η εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο.

Περισσότερες από 223 μόνιμες προσλήψεις νηπιαγωγών, γιατί το Νηπιαγωγείο αποτελεί Προτεραιότητα!

Μετά τιμής

*Νηπιαγωγός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies_panelladikes_vaseis.jpg
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές
Φέτος, περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές, αναμένεται να τρυγήσουν την αφρόκρεμα των πρώτων προτιμήσεων των υποψηφίων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα. 
Που θα πάνε οι βάσεις εισαγωγής στις 30 πιο υψηλόβαθμες σχολές