Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η επιστολή μιας νηπιαγωγού

Κύριε υπουργέ,

Η προσχολική βαθμίδα αποτελεί το πρώτο αλλά και συνάμα το πιο καθοριστικό  και ουσιαστικό σκαλοπάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα νήπια καθώς και τα προ νήπια  εισέρχονται στο Νηπιαγωγείο αποζητώντας  ένα ασφαλές και σταθερό  περιβάλλοντα χώρο. Είναι ευρέως γνωστό πως το συγκεκριμένο κλίμα θα συνδράμει γενικότερα στην ομαλότερη και ηπιότερη προσαρμογή των μικρών παιδιών.

Όμως, οι συνεχείς αλλαγές των νηπιαγωγών κάθε χρόνο δυσκολεύουν τους μικρούς μαθητές δημιουργούν προβλήματα προσαρμογής και διαταράσσουν τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν αποκτηθεί.

Είναι άδικο επίσης, στην αρχή της σχολικής χρονιάς να υπολειτουργούν τμήματα καθώς και να παραμένουν κλειστά κάποια Νηπιαγωγεία περιμένοντας τις προσλήψεις των αναπληρωτών οι οποίες φυσικά προκύπτουν σε μεταγενέστερες  χρονικές φάσεις.

Για τους λόγους αυτούς οφείλει το Νηπιαγωγείο να είναι στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη πλέον οι αναπληρωτές να γίνουν μόνιμοι, όπως και να αυξηθούν τα οργανικά κενά σε όλους τους νομούς.

Εξάλλου είναι γεγονός πια και όχι αμελητέο πως η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης δημιούργησε 1496 νέες οργανικές θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Π.Ε.Α.Ν. (πανελλήνια ένωση αναπληρωτών νηπιαγωγών) 231 την πρώτη χρονιά , 645 το δεύτερο έτος και 620 το τρίτο. Απαιτείται λοιπόν μετατροπή και σύσταση 1000 τουλάχιστον νέων οργανικών κενών με απώτερο σκοπό το γενικότερο όφελος και την ποιοτική αναβάθμιση της προσχολικής ηλικίας.

Η εκπαίδευση ξεκινά από το Νηπιαγωγείο.

Περισσότερες από 223 μόνιμες προσλήψεις νηπιαγωγών, γιατί το Νηπιαγωγείο αποτελεί Προτεραιότητα!

Μετά τιμής

*Νηπιαγωγός

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ