Thumbnail
Προσπαθούν μανιωδώς να επιβάλλουν το δόγμα του φόβου στα σχολεία.

Τελευταία γίνεται προσπάθεια, με αστείες κατηγορίες, η δασκάλα  Ρέα Γραμματά, δασκάλα, μέλος των Αγωνιστικών Κινήσεων και του ΣΕΠΕ Θεσπρωτίας να κατηγορηθεί για πειθαρχικά παραπτώματα. 

Κατηγορίες, που για όσους γνωρίζουν το παιδαγωγικό ήθος, την σχέση με τα παιδιά και την συνολική αγωνιστική δράση της δασκάλας, φανερώνουν την εκδικητική στάση της διοίκησης για την πολιτικοσυνδικαλιστική δράση της, αλλά και εκπέμπουν ένα σήμα τρομοκρατίας σε όσους συναδέλφους αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

Κάτω τα χέρια από την αγωνίστρια δασκάλα Ρέα Γραμματά.

Το υπουργείο Παιδείας, τα στελέχη της εκπαίδευσης, οι "σύμβουλοι"-επιθεωρητές, οι διευθύνσεις των σχολείων προσπαθούν μανιωδώς να επιβάλλουν το δόγμα του φόβου στα σχολεία. Να τρομοκρατήσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές, να φτιάξουν δασκάλους πειθαρχημένους, σκυφτούς και φοβισμένους, πειθήνια όργανα εφαρμογής της πολιτικής τους. 

Βασικό εργαλείο της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή είναι η διαδικασία της αξιολόγησης-πειθάρχησης.  

Σε όλη τη χώρα πολλοί εκπαιδευτικοί της  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πολλά  μέλη των Παρεμβάσεων, σύρονται σε  διώξεις με κάθε αφορμή αλλά με μοναδική αιτία την αγωνιστική τους δράση, την άρνησή τους να σκύψουν το κεφάλι, την αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική και με μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών, την παύση των συλλογικών αγώνων και την εμπέδωση του κλίματος φόβου και ιδιώτευσης. 

Η συνδικαλιστική δράση και οι συλλογικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται.

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί δε σκύβουν το κεφάλι.

Καμία δίωξη σε βάρος της αγωνίστριας δασκάλας, μέλους των Αγωνιστικών Κινήσεων, παρούσας πάντα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, Ρέας Γραμματά.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Να πάρουν τώρα θέση τα σωματεία με πρώτα αυτά της εκπαίδευσης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγιο
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Το σύμβολο της χριστιανοσύνης αναμένεται να φτάσει σε λίγες ώρες στην ελληνική πρωτεύουσα, ξεκινώντας το ταξίδι του για κάθε γωνιά της χώρας.
Το απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα - Το χρονικό της μεταφοράς από τα Ιεροσόλυμα
Αγορές σε σούπερ μάρκετ
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
Η εμπειρία των συνεχόμενων οικονομικών κρίσεων, της πανδημίας και της ενεργειακής αστάθειας έχει σμιλέψει ένα νέο καταναλωτικό πρότυπο, το οποίο...
Πώς η πολυετής κρίση άλλαξε τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων
peripoliko5-8.jpg
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου
Το περιστατικό έχει κινητοποιήσει τις αρχές, οι οποίες εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα γύρω από τις συνθήκες θανάτου του άτυχου άνδρα
Τραγωδία στην Ευκαρπία: Εντοπισμός νεκρού άνδρα σε ρέμα ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου