daskala
Αυτή είναι η κραυγή μιας γενιάς εκπαιδευτικών που δεν εγκαταλείπουν

Αδιόριστη εκπαιδευτικός από το 2005, από τότε υποψήφια αναπληρώτρια που δεν προσελήφθη ποτέ. Η Αμοιρίδου  Κυριακή σταθερή στο όνειρό της να διδάξει στη σχολική εκπαίδευση, περιγράφει τον εκπαιδευτικό που δεν  μπορεί ποτέ να αποδεχθεί μια θέση μακριά από το σπίτι του, γιατί πρέπει να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένειά του, να φροντίσει γονείς ΑΜΕΑ ή να μεγαλώσει μόνος του ένα παιδί. Μια επιστολή στον υπουργό Παιδείας που έλαβε και το alfavita.gr και ευχαρίστως δημοσιεύει

Η επιστολή στον υπουργό Παιδείας

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Γράφω αυτή την επιστολή ως μια φωνή ανάμεσα σε πολλές, μια φωνή που επιμένει παρά τις αντιξοότητες, μια φωνή που δεν έχει εγκαταλείψει το όνειρο να διδάσκει στα ελληνικά σχολεία. Αντιπροσωπεύω μια γενιά εκπαιδευτικών που δεν είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ως αναπληρωτές λόγω οικογενειακών και οικονομικών δεσμεύσεων.

Φανταστείτε έναν εκπαιδευτικό που αγαπά το επάγγελμά του με πάθος, που έχει επενδύσει σε μεταπτυχιακά, σεμινάρια και ξένες γλώσσες. Φανταστείτε αυτόν τον εκπαιδευτικό να μην μπορεί ποτέ να αποδεχθεί μια θέση μακριά από το σπίτι του, γιατί έπρεπε να εξασφαλίσει τα προς το ζην για την οικογένειά του, να φροντίσει γονείς ΑΜΕΑ ή να μεγαλώσει μόνος του ένα παιδί. Αυτή η ιστορία δεν είναι μόνο δική μου, αλλά και πολλών άλλων συναδέλφων που δεν μπόρεσαν να κάνουν το επαγγελματικό τους όνειρο πραγματικότητα λόγω της ζωής.

Είναι σαν να βλέπουμε το όνειρό μας να εκπληρώνεται από άλλους, ενώ εμείς μένουμε πίσω λόγω των ανελαστικών και άκαμπτων συνθηκών. Ονειρευόμαστε να διδάσκουμε, να μοιραζόμαστε γνώσεις και να εμπνέουμε τα ελληνόπουλα, αλλά οι συνθήκες δεν μας το επέτρεψαν.
Προσωπικά, επέλεξα συνειδητά να μείνω στην πατρίδα μου, παρά τις ευκαιρίες για καλύτερη ζωή στο εξωτερικό. Στα 57 μου χρόνια, εξακολουθώ να προσπαθώ και να ελπίζω, αν και πολλοί γύρω μου προτείνουν να εγκαταλείψω. Η αγάπη μου για το επάγγελμά μου και τα παιδιά είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορώ να σταματήσω να αγωνίζομαι.

Σας καλώ να σκεφτείτε όλους εμάς που βλέπουμε το όνειρό μας να φαντάζει τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά. Σκεφτείτε ένα σύστημα που θα μπορούσε να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει αυτούς τους εκπαιδευτικούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν στην εκπαίδευση χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν τα πάντα.

Ας φανταστούμε ένα σύστημα που θα είναι πιο ευέλικτο, που θα λαμβάνει υπόψη τις προσωπικές και οικογενειακές δεσμεύσεις των εκπαιδευτικών. Ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να διδάσκουμε, να εμπνέουμε και να βοηθάμε τα παιδιά της Ελλάδας να αναπτυχθούν.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, αυτή είναι η κραυγή μιας γενιάς εκπαιδευτικών που δεν εγκαταλείπουν. Σας παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τις φωνές μας και να προωθήσετε τις απαραίτητες αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε το όνειρό μας.

Με εκτίμηση,

Αμοιρίδου   Κυριακή 
Υποψήφια  αναπληρωτής όπως   κάθε   χρόνο   από  το  2005
ΠΕ 07

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biden.jpg
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας – Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων ο Τραμπ
Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Δοκιμασία για τις ΗΠΑ οι εκλογές μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ
Πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλήνιες εξετάσεις - Έλληνες Φυσικοί: Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο εξέτασεις
Η Επιτροπή Παιδείας (ΕΠ) της ΕΕΦ, διαφωνώντας με την υπάρχουσα δομή του εξεταστικού δοκιμίου του μαθήματος στις πανελλαδικές εξετάσεις, συντάσσει...
Πανελλήνιες εξετάσεις - Έλληνες Φυσικοί: Προτάσεις για αλλαγές στον τρόπο εξέτασεις