ekpaideytikoi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Στον Πειραιά έχει στοχοποιηθεί μια ολόκληρη παράταξη!»

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου καταγγέλλει τις διώξεις των αγωνιστών εκπαιδευτικών, μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Τα πειθαρχικά αυτά περιέχουν τις βαριές κατηγορίες της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», της «παράβασης καθήκοντος» και της «παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα»», υποστηρίζει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Καταγγέλλουμε τις διώξεις των αγωνιστών εκπαιδευτικών, μελών της ΕΛΜΕ Πειραιά, του Χαρτζουλάκη Δημήτρη (αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ) και της Χρύσας Χότζογλου. Συγκεκριμένα, έπειτα από πετυχημένη κινητοποίηση σε σχολείο μαζί με μαθητές ενάντια στην αξιολόγηση, μπήκαν στον στόχαστρο της Διοίκησης και παραπέμπονται σε Πειθαρχικό. Τα πειθαρχικά αυτά περιέχουν τις βαριές κατηγορίες της «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας», της «παράβασης καθήκοντος» και της «παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό κώδικα».

Μάλιστα για να δεθούν οι κατηγορίες χρησιμοποιούνται όλοι οι αντιδραστικοί αντισυνδικαλιστικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων όπως οι ν Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, αλλά και ο νέος Ποινικός Κώδικας που ποινικοποιεί ακόμα και την «αναστάτωση με φωνασκίες και θόρυβο», δηλαδή τα συνθήματα… Αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το νομικό οπλοστάσιο ήρθε και θα χρησιμοποιηθεί ενάντια στους αγώνες.

Άρα μετά τις διώξεις των Ακρίτα Καλούση, Καββαδία Γιώργο, Μητρόπουλο Δημήτρη (νυν Αντιπρόεδρος της δικής μας ΕΛΜΕ), για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στον διαγωνισμό PISA τον Μάιο του 2023, τις διώξεις των Χουντή Παναγιώτη και Γκέρτσο Ζήση για συμμετοχή τους σε διαδήλωση για τον Γρηγορόπουλο τον Δεκέμβριο του 2020, την δίωξη του Χατζηανδρέου Νεκτάριου για την διατύπωση «κακόπιστης» κριτικής στην κυβέρνηση, έχουμε δύο ακόμα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης που διώκονται για δράση που αφορά τις θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος! Μόνο και μόνο επειδή φαίνεται ότι οι συναγωνιστές μας, έχουν το θράσος και… τις παλεύουν!

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ –ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΙΣΩ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35) ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/06 στις 13.00»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη στην Ακαδημία Αθηνών
Υπουργείο Παιδείας: Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 500.000 ευρώ στην Ακαδημία Αθηνών
Κονδύλι 500.000 ευρώ από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για κτιριακές παρεμβάσεις και εκσυγχρονισμό υποδομών
Υπουργείο Παιδείας: Έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού 500.000 ευρώ στην Ακαδημία Αθηνών
μαξίμου
Ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στην κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα
Σε ποιες θέσεις τοποθετούνται οι Γιώργος Κώτσηρας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Τάσος Χατζηβασιλείου και Μαριλένα Σούκουλη
Ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στην κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ Δ.Π.Ε. ΑΡΤΑΣ
ΔΙ.Π.Ε. Άρτας: Εκδήλωση «Μνήμης και Ελπίδας» για τους μαθητές που χάθηκαν στον Άραχθο
Βραδιά μνήμης και συγκίνησης στο Παραποτάμιο Πάρκο Νεοχωρίου για τους μαθητές που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή
ΔΙ.Π.Ε. Άρτας: Εκδήλωση «Μνήμης και Ελπίδας» για τους μαθητές που χάθηκαν στον Άραχθο