ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
«Είμαι επιτυχούσα-μη διοριστέα-στους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ του 2006 και 2008»

Με λύπη μου διαπιστώνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια ότι στη χώρα μας οι πολίτες αναλώνουμε την ενέργεια και την παραγωγικότητά μας διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ή, ακόμη χειρότερα, το δίκιο μας. Δεν θα μακρηγορήσω.

Είμαι επιτυχούσα-μη διοριστέα-στους διαγωνισμούς των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ του 2006 και 2008. Το 2019 διορίστηκαν συνάδελφοι-επιτυχόντες μη διοριστέοι του ΑΣΕΠ του 2008-οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, καθώς στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ δεν διενεργούνταν διαγωνισμοί, οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν τηρούσαν την ποσόστωση 60% από τον πίνακα κατάταξης επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 για την πλήρωση θέσεων αναπληρωτών, με συνακόλουθα τη συγκέντρωση μορίων και τον διορισμό τους.  (Κατάργησαν μια επετηρίδα και δημιούργησαν παράλληλες , με τις ευλογίες και την εμπλοκή συνδικαλιστών, βουλευτών, δημάρχων, προϊσταμένων διευθύνσεων μέχρι και… μητροπολιτάδων!)

Εκκρεμούν, όμως, οι περιπτώσεις όσων προσφύγαμε στη δικαιοσύνη μετά τη δικαίωση των συναδέλφων μας, αφού δεν είχαμε καμία πληροφόρηση για να διεκδικήσουμε έναν διορισμό που θα στηριζόταν σε διαφανή, νόμιμα και αντικειμενικά κριτήρια. (Με αυτά μας παραμύθιαζαν το 1998) Γιατί οι πολιτικοί σ’ αυτή τη χώρα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να κρατούν τους πολίτες όμηρους σε συνθήκες ανισότητας, αδιαφάνειας, στρεβλώσεων , εμπαιγμού, «διαίρει και βασίλευε».

Δυστυχώς, η πανδημία καθυστέρησε πάρα πολύ την υπόθεσή μας. Την 1η Ιουνίου του 2023 η υπόθεση εκδικάστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας-έπειτα από έφεση που ασκήσαμε-και η απόφαση εκκρεμεί. Έπειτα από έναν ολόκληρο χρόνο η δικαιοσύνη μας κρατά ομήρους. Κρατά όμηρο την προσωπική μας ζωή. Κρατά όμηρο την οικογενειακή μας ζωή. Κρατά όμηρο την επαγγελματική μας προοπτική. Κρατά όμηρο την ψυχική μας υγεία…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα