Σχετικά με την πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στους διευθυντές των σχολείων: Τι κιμπαριλίκια είναι αυτά, τι κουβαρνταλίκια!!!
"Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας"

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θ. Λιβάνιου ρυθμίζεται η διαδικασία της πάγιας προκαταβολής 500 ευρώ στους/στις διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων.

Αναλυτικά η απόφαση

Συγκεκριμένα:

«Με απόφαση της δημοτικής επιτροπής συνιστάται, για τον/την διευθυντή/τρια, ή τον/την εκτελούντα/σα χρέη διευθυντή/τριας της σχολικής μονάδας ή τους/ τις αναπληρωτές/τριες αυτών, πάγια προκαταβολή σε βάρος του σχετικού κωδικού αριθμού του προϋπολογισμού του οικείου δήμου, ποσού ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ.

Υπόλογος για τη διαχείριση της πάγιας προκαταβολής στο όνομα του/της οποίου/ας θα εκδοθεί το σχετικό χρηματικό ένταλμα και ο/η οποίος/α θα ενεργεί τις πληρωμές σε βάρος αυτής, είναι τα πρόσωπα της ανωτέρω παρ. 1. Ο/Η υπόλογος διενεργεί πληρωμές, χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του δημάρχου ή άλλου μονοπρόσωπου ή συλλογικού οργάνου του δήμου.

Τα ποσά της πάγιας προκαταβολής κατατίθενται σε πιστωτικά ιδρύματα που εποπτεύει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε λογαριασμούς ειδικού σκοπού που ανήκουν στον οικείο δήμο για κάθε σχολική μονάδα ξεχωριστά, μετά από πρόταση των υπολόγων διαχειριστών/τριών και απόφαση της δημοτικής επιτροπής. Υπεύθυνοι κίνησης των λογαριασμών είναι τα πρόσωπα της ανωτέρω παρ. 1.

Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας, υπό την προϋπόθεση ότι η δαπάνη αυτή δεν υπερβαίνει το ποσό της πάγιας προκαταβολής και δεν έχει προβλεφθεί η αντιμετώπισή της από τον οικείο δήμο.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από 1ης Ιουλίου 2024».

Τα σχόλια εκπαιδευτικών

- Με 500 ευρώ θα καλύπτονται οι λειτουργικές ανάγκες του κάθε σχολείου; Δηλαδή αυτό το ποσό θα είναι για όλα τα σχολεία; Τις ίδιες ανάγκες έχει ένα σχολείο με 100 μαθητές σε σχέση με αυτό που έχει 400 μαθητές; Με αυτό το ποσό ίσα ίσα που καλύπτεις τις ανάγκες για τα απουσιολόγια και τα βιβλία ύλης! Οι υπόλοιπες ανάγκες πως θα καλυφθούν;

- Ας ετοιμαστούν οι γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, περισσότερο από ότι μέχρι τώρα... Τα 500 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά! Μόνο για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και κτιριακά φεύγουν χιλιάρικα κάθε χρόνο...

- Ε μα φυσικά, πως αλλιώς καταργούνται οι σχολικές επιτροπές. Η επόμενη καταβολή θα είναι εντός του σχολικού έτους..;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil_foto_education.jpg
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
«Δεν είναι αποδεκτή παιδαγωγικά  οποιαδήποτε προσέγγιση που οδηγεί σε κατάργηση σχολικών μονάδων ή σε περιορισμό της λειτουργίας τους έστω και...
Καθηγητές για Ψηφιακό Φροντιστήριο: «Το ΥΠΑΙΘΑ εκτιμά ότι μόνο 88 εκπαιδευτικοί αρκούν για να καλύψουν τους μαθητές όλης της χώρας»
σεισμός
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
Έρευνα από το ΠΑΔΑ: Έντονος φόβος και ανασφάλεια διακατέχει τους κατοίκους της Αττικής για τις φυσικές καταστροφές
Έρευνα «βόμβα» από το ΠΑΔΑ: Μεγάλη φυσική καταστροφή φοβούνται οι κάτοικοι της Αττικής
gennimatas thessalonikis
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ
Τραύματα φαίνεται να υπέστη και ο 61χρονος οδηγός που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 14χρονος- Τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από ανατροπή τρακτέρ