ΔΙΠΑΕ
Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ κ.Απ.Τσαγκάρη,  ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της επιτροπής του άρθρου 66 του ν.4610/2019 για την ισοτίμηση του.

Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, που ελήφθη παμψηφεί (7 στα 7), το τμήμα θεωρείται πλέον αντίστοιχο με τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους αποφοίτους, με βάση τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτούν με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, να ασκήσουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες που προβλέπονται από το σχετικό νόμο για τους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών.
Το σημαντικό είναι ότι στη διαδικασία της επιτροπής και οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ ήταν απόλυτα σύμφωνοι, αναγνωρίζοντας το τμήμα ως ένα νέο πλέον Πολυτεχνικό τμήμα.

Επί της ουσίας η απόφαση αυτή καθορίζει την αντιστοιχία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του ΔΙΠΑΕ με τα αντίστοιχα τμήματα των πολυτεχνικών σχολών της Ξάνθης και των Χανίων.

Ως πρόεδρος του τμήματος αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. Οι κόποι και οι προσπάθειες πολλών ετών και πολλών ανθρώπων ανταμείβονται. Οι διαρκείς αγώνες για την ανάδειξη του τμήματος βρήκαν επιστέγασμα. Η προοπτική της απόκτησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι πιο κοντά από ποτέ. Αν αναλογιστεί κανείς ότι τα τμήματα που υπηρετούμε ήταν αποδέκτες της έλλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων για πάνω από 35 χρόνια, γίνεται ακόμη πιο έντονο το μέγεθος της επιτυχίας.

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους, όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο, συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια. Το τμήμα μας συνεχίζει να εξελίσσεται και να δημιουργεί το μέλλον των σύγχρονων μηχανικών παραγωγής και διοίκησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου