eTwinning
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: 10η Ιουνίου 2024 και ώρα 23:00 (ώρα Ελλάδος).

Πρόσκληση για τη συγκρότηση νέου εθελοντικού σώματος Ελλήνων και Ελληνίδων εκπαιδευτικών - πρεσβευτών «eTwinning» για την περίοδο από 01.09.2024 έως 31.08.2026, υπέγραψε σήερα ο υπουργός Παιδείας.

Οπως αναφέρει η πρόσκληση στο πλαίσιο της υλοποίησης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning», ο Ελληνικός Εθνικός Οργανισμός Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) eTwinning προκηρύσσει την κάλυψη σαράντα τεσσάρων (44) θέσεων για το εθελοντικό σώμα εκπαιδευτικών – «πρεσβευτών» της δράσης ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων «eTwinning», για την περίοδο από 01.09.2024 έως 31.08.2026. Η συμμετοχή στο σώμα πρεσβευτών είναι εθελοντική και δεν προβλέπεται αμοιβή ή κανενός άλλου τύπου υπερωριακής αποζημίωσης.

Η θητεία θα είναι διετής και προβλέπονται σαράντα τέσσερις (44) θέσεις, με γεωγραφική κατανομή

Οι πρεσβευτές της δράσης «eTwinning» έχουν ρόλο επιμορφωτικό, συμβουλευτικό, καθοδηγητικό και υποστηρικτικό προς την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής ευθύνης τους. Ειδικότερα, οι πρεσβευτές έχουν τα κάτωθι καθήκοντα και τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

▪ Διεξαγωγή και αξιολόγηση τουλάχιστον τεσσάρων (4) τηλεκπαιδεύσεων και δύο (2) δια ζώσης ενημερωτικών ημερίδων ανά σχολικό έτος με θέμα τη χρήση των εργαλείων της πλατφόρμας «eTwinning», τη χρήση εργαλείων Web 2.0 και την οργάνωση συνεργατικών ποιοτικών προγραμμάτων «eTwinning» για εκπαιδευτικούς της περιοχής ευθύνης τους.

▪ Τεχνική και παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που εκπονούν έργα στην περιοχή ευθύνης τους.

▪ Παρακολούθηση της προόδου των έργων που δημιουργούν οι σχολικές μονάδες και οι Έλληνες/Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στην περιοχή ευθύνης τους.

▪ Συμμετοχή και υποστήριξη λοιπών δράσεων του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) σε τοπικό επίπεδο.

▪ Απολογισμό ανά σχολικό έτος προς τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης (Ε.Ο.Υ.) των ενεργειών στο έργο των εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης τους.

▪ Προαιρετική υποστήριξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στη δράση μέσω της διοργάνωσης διαδικτυακών ή/και δια ζώσης επιμορφώσεων διδασκόντων/ουσών ή/και φοιτητών/τριών. Επικοινωνία με νέα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ενημέρωση σχετικά με τη δράση «eTwinning».

▪ Τέσσερις (4) πρεσβευτές υποστηρίζουν τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ΕΠΑ.Λ.

▪ Ένας (1) πρεσβευτής υποστηρίζειτους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε Ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και ανήκουν στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

▪ Οι πρεσβευτές που επιλεγούν οφείλουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συμμετέχουν σε διαδικτυακά και δια ζώσης προγράμματα επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξης της ευρωπαϊκής δράσης «eTwinning»

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

▪ Μόνιμοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί τουλάχιστον πέντε (5) ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη να έχουν ασκήσει πλήρη διδακτική υπηρεσία σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και/ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

▪ Καλή γνώση Αγγλικών (Β2 επίπεδο) εκτός των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 06.

▪ Πιστοποιητικό επιμόρφωσης στις Τ.Π.Ε. (Α' επιπέδου) εκτός των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 86.

▪ Δύο (2), τουλάχιστον, ολοκληρωμένα έργα «eTwinning» διάρκειας κατ’ ελάχιστο έξι (6) μηνών το κάθε ένα κατά τη διάρκεια των δύο (2) τελευταίων σχολικών ετών (2021-2022, 2022-2023) εκ των οποίων έργων τουλάχιστον ένα Ευρωπαϊκό.

▪ Μία (1), τουλάχιστον, εθνική ετικέτα ποιότητας για έργα «eTwinning» που υλοποιήθηκαν τα δύο (2) τελευταία σχολικά έτη (2021-2022, 2022-2023).

Δείτε την πρόσκληση

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poseidonos
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
Θα καταργηθούν 6 φανάρια, εξασφαλίζοντας ταχύτερη διέλευση των οχημάτων αλλά και ευκολότερη πρόσβαση των πεζών στη θάλασσα
Ποσειδώνος: Έχει σκαφτεί το 80% της σήραγγας- Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία
pada
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αβάσιμη εισήγηση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΠΑ.Δ.Α. στην 106η Σύνοδο Πρυτάνεων διότι προσβάλλει καίρια και άμεσα...
ΠΑΔΑ: Απάντηση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στον Εκτελεστικό Διευθυντή κ. Παπαδόπουλο
paralies3
Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε
Αυτές είναι οι 16 παραλίες της Αττικής και της Εύβοιας που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα παθογόνων μικροοργανισμών
Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε