sxoleia
Τι υποστηρίζει η Α' ΕΛΜΕ Ν. Έβρου για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Ν. Έβρου ζητώντας αντικειμενικά κριτήρια για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών.

«Τελικά ποια είναι τα κριτήρια επιλογής στην αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στο πλαίσιο της κινητικότητας; Άλλα ισχύουν για ορισμένους και διαφορετικά για άλλους;», τονίζεται.

Παράλληλα παρατίθενται δύο περιπτώσεις εκπαιδευτικών και ζητείται, μεταξύ άλλων, να επανεξεταστούν οι αιτήσεις 27 διδασκόντων.

Η ανακοίνωση

«Με τη σχετική Υπουργική απόφαση (αριθ. Πρωτ. 49598 /E2/ 49598Ε2_15-05-2024_ΥΑ_ΚΙΝ2024Α_ΒΒΑΘΜΙΑ_ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ) αποδεσμεύτηκαν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, στο πλαίσιο της κινητικότητας, 239 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις. Άλλοι 27 συνάδελφοι δεν αποδεσμεύτηκαν με το αιτιολογικό ότι στην περιοχή που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες υπάρχουν οργανικά κενά στην αντίστοιχη ειδικότητα στη συγκεκριμένη περιοχή μετάθεσης.

Συναδέλφισσά μας, μέλος της Α’ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, που αποδεσμεύτηκε για να μεταταχτεί σε διοικητική θέση του νομού, ειδοποιήθηκε εκ των υστέρων από το Υπουργείο ότι είναι άκυρη η αποδέσμευσή της (άρα και η ΥΑ;), γιατί δεν έχει αξιολογηθεί στο Α1 επίπεδο χωρίς αυτό να είναι δική της ευθύνη. Γνωρίζουμε όμως πως η σχετική εγκύκλιος της κινητικότητας δεν βάζει όρο την διαδικασία αξιολόγησης παρά μόνο τα 2 έτη υπηρεσίας. Εξάλλου, ανάμεσα στους 239 συναδέλφους, που αποδεσμεύτηκαν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, υπάρχουν αρκετοί που δεν αξιολογήθηκαν.

Επιπλέον, σε άλλη συναδέλφισσά μας, επίσης μέλος της Α΄ ΕΛΜΕ, που δεν αξιολογήθηκε, απορρίφθηκε η αίτηση  αποδέσμευσης από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα για μετάταξη όχι λόγω της αξιολόγησης αλλά γιατί υπάρχουν οργανικά κενά της ειδικότητάς της στην περιοχή μας. Και μια αναζήτηση να κάνει κανείς σε περιοχές και ειδικότητες, θα εντοπίσει πως υπάρχουν πολλά οργανικά κενά σε περιοχές από τις οποίες αποδεσμεύτηκαν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δεν ήταν υπεράριθμοι και υπήρχαν οργανικά κενά της ειδικότητάς τους.

Τελικά ποια είναι τα κριτήρια επιλογής στην αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα στο πλαίσιο της κινητικότητας; Άλλα ισχύουν για ορισμένους και διαφορετικά για άλλους;

Ζητούμε:

Να ισχύσουν αντικειμενικά κριτήρια για όλους, ανακοινωμένα και ξεκάθαρα, ώστε οι συνάδελφοι να αντιμετωπίζονται ισότιμα και  δίκαια για να μην υπάρχει καμία περίπτωση κάποιοι να είναι πιο ίσοι από άλλους.

Να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η μετάταξη της συναδέλφισσάς μας, που ήδη αποδεσμεύτηκε, η οποία έχει βρεθεί στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, χωρίς η ίδια να έχει καμία ευθύνη.

Να επανεξεταστούν οι αιτήσεις των 27 συναδέλφων, των οποίων απορρίφθηκαν οι αποδεσμεύσεις, και να ικανοποιηθούν όλες, καθώς οι συνάδελφοι θα έχουν σοβαρούς προσωπικούς λόγους για να φτάσουν στο σημείο να θέλουν να αποδεσμευτούν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καιρός
Καιρός: Νέο βαρομετρικό από Λιβύη φέρνει βροχές - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Επιστρέφει η αστάθεια – Πού θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες μέχρι το Σάββατο
Καιρός: Νέο βαρομετρικό από Λιβύη φέρνει βροχές - Τι αναμένουμε σε Αττική και Θεσσαλονίκη
apple-education_ekpaideusi.jpg
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
Νέο ψηφιακό εργαλείο δίνει στους υποψηφίους τη δυνατότητα να εκτιμήσουν τη θέση τους στους πίνακες πριν την έναρξη των αιτήσεων
ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών: Πώς να υπολογίσετε εύκολα τα μόριά σας για τις προκηρύξεις 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026