Μητροπολιτικό Κολλέγιο, αποφοίτηση
Απόφοιτοι πανεπιστημίου το 43% των ατόμων 25-34 ετών στην ΕΕ

Το 2023, το 43% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας 25-34 ετών είχε ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές (τριτοβάθμια εκπαίδευση - επίπεδα ISCED 5-8), σε μία αύξηση της τάξεως της 1 ποσοστιαίας μονάδας (pp) σε σύγκριση με το 2022 (42%).

Σύμφωνα με την Eurostat, αυτό είναι 2 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον στόχο της ΕΕ για το 2030, η οποία στοχεύει στο 45% του πληθυσμού της ΕΕ ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών να είναι απόφοιτοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπάρχει χάσμα μεταξύ των φύλων όσον αφορά τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών, καθώς υψηλότερο ποσοστό γυναικών έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε σύγκριση με τους άνδρες (49% των γυναικών και 38% των ανδρών).

 

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι 13 χώρες της ΕΕ έχουν ήδη πετύχει τον στόχο σε επίπεδο ΕΕ για το 2030: Ιρλανδία (63% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 25-34 ετών), Κύπρος (62%), Λουξεμβούργο (60%), Λιθουανία (57%), Ολλανδία (55%), Σουηδία (54%), Ισπανία και Γαλλία (και οι δύο 52%), Βέλγιο (50%), Δανία (49%), Μάλτα και Πολωνία (και οι δύο 46%) και Λετονία (45%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Ρουμανία (23%), στην Ουγγαρία (29%) και στην Ιταλία (31%).

Σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα ποσοστά ολοκλήρωσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ήταν υψηλότερα για τις γυναίκες απ’ ό,τι για τους άνδρες, σε μία διαφορά 5 pp στη Γερμανία έως διαφορά 24 pp στην Εσθονία, τη Λετονία και τη Σλοβενία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigitis mathimatika pinakas kimolia mathites taxi sxoleio
ΚΥΣΔΕ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 5ης Δεκεμβρίου
Το Συμβούλιο αποφάσισε να μην κηρύξει υπεράριθμους τους εκπαιδευτικούς σε Πειραματικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, επισημαίνοντας ότι...
ΚΥΣΔΕ: Οι αποφάσεις της συνεδρίασης της 5ης Δεκεμβρίου
γονεις ΕΕΕΕΚ
Σχολική Στέγη στην Ειδική Αγωγή: Ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει έτοιμος για χρηματοδότηση της ανέγερσης ΕΕΕΕΚ στους Αμπελοκήπους
Γονείς και εκπαιδευτικές συλλογικότητες ζητούν άρση θεσμικών εμποδίων
Σχολική Στέγη στην Ειδική Αγωγή: Ο Δήμος Αθηναίων δηλώνει έτοιμος για χρηματοδότηση της ανέγερσης ΕΕΕΕΚ στους Αμπελοκήπους
λεφτ
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ
Η έκθεση έρχεται την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δράσης για τη διευκόλυνση των συλλογικών συμβάσεων, με στόχο την αύξηση των αμοιβών
ΟΟΣΑ: Φρένο στην αύξηση των μισθών στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται στον πάτο της ΕΕ