Thumbnail
Αναλυτικά το περιεχόμενο της Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ

Σε νέα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ζητά την αναγνώριση της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας, ως παράνομης και καταχρηστικής.

Παράλληλα, ζητά την καταδίκη των εναγόμενων και νόμιμων εκπροσώπων σε «χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε μεμονωμένη παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί και να απαγορευτεί η επανάληψη από αμφότερες τις εναγόμενες της ίδιας ή άλλης απεργίας, με όμοιο αντικείμενο, αίτημα, μορφή και συνθήκες στο μέλλον». 

Αναλυτικά 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ  

ΑΓΩΓΗ 

Του Ελληνικού Δημοσίου, νομίμως εκπροσωπούμενου από τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα και στο Αμαρούσιο Αττικής αντίστοιχα 

ΚΑΤΑ 

1. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης» (Ο.Λ.Μ.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα. Ερμού και Κορνάρου 2, όπως εκπροσωπείται κατά νόμο. 

2. Της συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Πανεπιστημίου αρ. 59, όπως εκπροσωπείται κατά νόμο. 

…………………………………….. 

ΠΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ 

και όσους επιφυλάσσομαι να προσθέσω νομίμως κα παραδεκτώς 

ΑΙΤΟΥΜΑΙ 

Κατά παραδοχή της παρούσας, 

1. Να αναγνωρισθεί ότι είναι παράνομη κυρίως ως καταχρηστική η κηρυχθείσα από τις εναγόμενες απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που καλύπτονται συνδικαλιστικά από αυτές, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή του ν 4823/21, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της. 

2. Να απαγορευτεί στην μεν πρώτη εναγόμενη η συνέχιση της ως άνω απεργίας – αποχής στη δε δεύτερη η έναρξή και η συνέχισή της 

3. Να απαγορευτεί η επανάληψη από αμφότερες τις εναγόμενες της ίδιας ή άλλης απεργίας, με όμοιο αντικείμενο, αίτημα, μορφή και συνθήκες στο μέλλον. 

4. Να καταδικαστούν οι εναγόμενες και οι νόμιμοι εκπρόσωποι αυτών σε – άλλως και επικουρικώς να απειληθεί εναντίον τους – χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για κάθε μεμονωμένη παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί. 

5. Να κηρυχθεί προσωρινώς εκτελεστή η απόφαση που θα εκδοθεί ως προς τα παραπάνω αιτήματά μου. 

6. Να καταδικαστούν οι εναγόμενες στην εν γίνει δικαστική δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου. 

7. Λόγω του κατεπείγοντος, καθώς ήδη από τις 9/2/2024 έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία για τις πρώτες ενέργειες αξιολόγησης, από 15/3/2024 παρήλθε και δεύτερη καταληκτική ημερομηνία, ενώ έχει παρέλθει και η καταληκτική ημερομηνία (2/4/2024) για τις ενέργειες των διαδικασιών αξιολόγησης για το πεδίο Β, τη στιγμή που οι με αριθμούς 195/2024. 227/2024, 255/2024. 413/2024 αποφάσεις του Δικαστηρίου Σας δημοσιεύθηκαν την 27/2/2024 , 7/3/2024 15/3/2024 και 1/572024 αντίστοιχα, με τις οποίες κηρύχθηκε παράνομη – και καταχρηστική (με τη δεύτερη απόφαση) η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε αν δεν εκδοθεί απόφαση του Δικαστηρίου Σας απολύτως άμεσα, θα ματαιωθεί ο σκοπός των επίμαχων διατάξεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και θα εκκινήσει εκ νέου, κατά την επόμενη σχολική χρονιά και με καθυστέρηση ήδη 2 ετών, καινούργιο διαδικασία με αμφίβολο αποτέλεσμα ως προς το ποσοστό ολοκλήρωσης της, λαμβανομένης υπόψη και της καταχρηστικής, όπως καταδείξαμε, συμπεριφοράς της εναγόμενης.  

agogi-ypoyrgeioy-kata-olme-poseepea

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών