Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Νέα απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση  

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την ατομική αξιολόγηση, την οποία είχε κηρύξει για τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας εκπαίδευσης και τα μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Η ΑΔΕΔΥ απέστειλε την 452/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, καθώς  και ενημερωτικό σημείωμα της νομικής της συμβούλου, στην ΟΛΜΕ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική και στο διατακτικό το Δικαστήριο απαγορεύει στην ΑΔΕΔΥ τη συνέχιση της, καθώς και την επανάληψη της στο μέλλον με το ίδιο αντικείμενο και υπό τις ίδιες συνθήκες, κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω απαγόρευση και απειλεί την ΑΔΕΔΥ με χρηματική ποινή ύψους 6000 ευρώ για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης. 

apofasi-protodikeioy-adedy

Νέα απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση  

Μετά όλα αυτά η ΟΛΜΕ κατέθεσε χθες, Παρασκευή 17 Μαΐου νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραθέτοντας τη σχετική Δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή την οποία πρέπει να καταθέσουν οι εκπαιδευτικοί στο πρωτόκολλο του σχολείου από την Τρίτη 21.05.2024 

Η επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς την ΟΛΜΕ και το Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστολή προς ΟΛΜΕ

Ενημερωτικό Σημείωμα

Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την 452/2024 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή, που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τους εκπαιδευτικούς Β΄βαθμιας εκπαίδευσης και τα μέλη ΕΕΠ/ΒΕΠ, καθώς και ενημερωτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ 452/2024 ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Υπ’ όψιν Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Επί της με αρ.452/2024 δικαστικής αποφάσεως που εξεδόθη με αφορμή την απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ για την συνδικαλιστική κάλυψη των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και μελών ΒΕΠ/ΕΕΠ, επισημαίνω αναλυτικότερα τα εξής:

1) Η απεργιακή κινητοποίηση κρίθηκε παράνομη, καθότι θεωρήθηκε ότι έχει την ίδια μορφή και έκταση με τις απεργιακές κινητοποιήσεις (τόσο της ίδιας της ΑΔΕΔΥ, όσο και τον οικείων δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων) που έχουν κριθεί στο σύνολό τους παράνομες με άλλες αποφάσεις του αυτού Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο έκρινε ότι η επίμαχη απεργιακή κινητοποίηση διεκδικεί αιτήματα, η ρύθμιση των οποίων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και ως εκ τούτου έχει πολιτικό χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση επιχειρεί να καταλύσει το δικαίωμα της πολιτειακής εξουσίας να νομοθετεί, αποκλείοντας ούτως την αναβάθμιση και βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών.

2) Το δικαστήριο περαιτέρω έκρινε ότι η απεργία -ενόψει του ότι έχει και αόριστη διάρκεια-, είναι παράνομη και ως καταχρηστική, αφού λόγω των όσων ήδη επισημάνθηκαν για τον πολιτικό της χαρακτήρα καθιστά επιπροσθέτως στάσιμο το προσφερόμενο εκπαιδευτικό έργο προς βλάβη των μαθητών και των οικογενειών τους.

Κατά το Δικαστήριο, το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης πρέπει να υπόκειται σε συνεχή αξιολόγηση προκειμένου να βελτιώνεται και να επικαιροποιείται. Εν όψει των ανωτέρων κρίσεων, η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.

Στο διατακτικό το Δικαστήριο απαγορεύει στην ΑΔΕΔΥ τη συνέχιση της, καθώς και την επανάληψη της στο μέλλον με το ίδιο αντικείμενο και υπό τις ίδιες συνθήκες, κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω απαγόρευση και απειλεί την ΑΔΕΔΥ με χρηματική ποινή ύψους 6000 ευρώ για κάθε παράβαση της σχετικής απαγόρευσης.

Με εκτίμηση, Μαργαρίτα Παναγοπούλου Δικηγόρος (MJuris Oxford)

Μ.Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ &  ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutes enilikwn
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
Έχεις τελειώσει οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Τώρα μπορείς να εργαστείς άμεσα από το σπίτι σου ως εκπαιδευτής ενηλίκων αρκεί να πάρεις επάρκειας στις...
Πώς γίνεσαι Εκπαιδευτής Ενηλίκων ανεξαρτήτως πτυχίου παίρνοντας επάρκεια
maksimou
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο
«Το γεγονός ότι συζητάμε τα πολιτικά πράγματα – κυρίως στις προεκλογικές περιόδους – με βάση μόνο τη μονομέρεια των δημοσκοπήσεων, χωρίς αναλύσεις...
Η διακυβέρνηση της Ν.Δ. αφήνει κοινωνικές πληγές και όχι μόνο